• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na izborima "Bošnjačka lista za evropski Sandžak"

Predstavnici koalicije Lista za Sandžak najavili su ućešće na predstojećim izborima.

 Na izborima "Bošnjačka lista za evropski Sandžak" Izvor: MONDO

Oni će, zajedno sa Reformistima Sandžaka nastupiti sa listom "Bošnjačka lista za evropski Sandžak - dr Sulejman Ugljanin", a u toku su pregovori da na tu listu uđu još dve manje bošnjačke stranke.

Predsednik Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka Esad Džudžević izrazio je očekivanje da će takva lista osvojiti ulazak u republički parlament i na lokalnim izborima osvojiti većinu u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici i značajno učešće u Prijepolju i Priboju.

On je na konferenciji za novinare ocenio da će takva lista, koja okuplja veliki broj bošnjačkih stranaka, izazvati veliki odziv birača u Sandžaku, kao i da je naišla na veliko odobravanje Bošnjaka.

Džudžević je podsetio da je "njegova" stranka pokrenula inicijativu za formiranje jedinstvene bošnjačke liste za predstojeće izbore, ali da je to odbila Sandžačka demokratska partija (Rasima Ljajića), uz obrazloženje da je takva inicijativa zakasnela.

Predsednik Socijalno-liberalne partije Sandžaka Bajro Omeragić istakao je da je Lista za Sandžak želela da objedini većinu bošnjačkih stranaka, kako bi njihova pregovaračka snaga u razgovorima sa Vladom Srbije bila jača.

On je ocenio da su stranke koje su odlučile da odu na druge liste pokazale da su im važniji mandati, nego bošnjačko jedinstvo i dodao da bi formiranje jedinstvene liste bilo dobar način da se "relaksira politička scena" u Sandžaku.

Koaliciju Lista za Sandžak čine Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka, Socijalno-liberalna partija Sandžaka i Stranka demokratske akcije.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE