• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malešević: Nema viška u ministarstvu

Autor SRNA

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je da nema viška zaposlenih u resornom ministarstvu.

 Malešević: Nema viška u ministarstvu Izvor: mondo.rs
Izvor: mondo.rs

  "Svi koji su ranije radili u ovom ministarstvu rade i sada, tako da ne vidim razlog da neko dobije otkaz, ali ćemo vršiti analize", rekao je Malešević u Banjaluci.

Odgovarajući na pitanje da li će, nakon lokalnih izbora, biti otpuštanja u resornom ministarstvu i smanjenja plata u skladu sa pismom namjere Međunarodnog monetarnog fonda, Malešević je rekao da od kada je došao na funkciju ministra nije bilo zapošljavanja novih radnika.

"Jedini ljudi koje sam imao pravo da zaposlim su vozač i šef kabineta", objasnio je Malešević.

Govoreći o izradi nacrta zakona o visokom obrazovanju u Republici Srpskoj, Malešević kaže da vjeruje da će ovaj zakon biti utvrđen i upućen u parlament Republike Srpske.

On je podsjetio da resorno ministarstvo, u skladu sa članom 110 Ustava Republike Srpske, ima mogućnost da donošenjem zakona o visokom obrazovanju starim studentima omogući prenos bodova i upis sljedeće akademske godine sa 15 bodova ili dva predmeta.

Komentarišući jučerašnji sastanak Radne grupe za izradu pravilnika o ishrani i zdravstvenoj zaštiti u predškolskim ustanovama, Malešević je rekao da će tim pravilnikom biti regulisano da ishrana djece u ovim ustanovama treba da bude što je moguće više prirodna, bez namirnica koje imaju štetne dodatke i koje mogu izazvati alergije.

Rektor banjalučkog Univerziteta Milan Mataruga rekao je novinarima da Rektorat uvijek stoji na raspolaganju resornom ministarstvu da se što prije dođe do kvalitetnog zakonskog rješenja.

Na pitanje novinara da li ima političkog uticaja na banjalučki Univerzitet i kako komentariše objavljene fotografije na kojima aplaudira pod šatorom SNSD-a, Mataruga je rekao da nema političkog uticaja i da se nikada neće stidjeti sjesti za sto za kojim je i predsjednik Republike Srpske.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE