• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština Banjaluke: SNSD-u 11 mandata

Autor mondo.ba

Prema prvim procjenama nakon što je Centralna izborna komisija objavila nepotpune rezultate izbora za skupštine opština i gradova, u novom sazivu banjalučke gradske skupštine Savez nezavisnih socijaldemokrata imaće 11 odbornika.

 Skupština Banjaluke: SNSD-u 11 mandata Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Narodni demokratski pokret i Demokratski narodni savez imaće po četiri, Socijalistička partija, Partija demokratskog progresa i Srpska demokratska stranka po tri, a Ujedinjena Srpska dva odbornika. Jedan mandat pripada manjinama, a osvojio ga je Crnogorac Saša Čudić.

CIK je objavio i podatke o ličnim glasovima, a odbornički klub SNSD-a u naredne četiri godine trebalo bi da, između ostalih, čine Srđan Amidžić (vjerovatno ostaje poslanik u NSRS), Momčilo Antonić, Nenad Grbić, Marinko Umičević, Nevena Todorović, Nenad Talić i Draško Ilić.

Najviše ličnih glasova u NDP-u, prema nepotpunim rezultatima, osvojili su Dragan Talić, Vladimir Mirošljević, Đorđe Grubišić i Saša Lazić, ali zbog važećih izbornih pravila, u skupštinu će, umjesto Grubišića i Lazića, Mirna Savić-Banjac i Radenko Puzić. Na listi DNS-a, očekivano, najveći broj glasova otišao je Budimiru Balabanu, Nenadu Šibareviću i Novi Grujiću dok su Boran Bosančić i Stojan Vukajlović trenutno poravnati.

SDS će u skupštini predstavljati Predrag Vulin, Aleksandar Petković i Ljubo Ninković.

Najviše glasova u socijalistima osvojili su kandidati pod rednim brojevima 3. 10. i 35., Milan Milaković, Darko Milošević i Mišo Kovačević.

U odborničke klupe iz PDP-a će Zoran Talić, Draško Stanivuković i Tatjana Čičić-Odžaković, a na listi Ujedinjene Srpske ubjedljiv je bio Nenad Stevandić, a slijede Milenko Jaćimović i Natalija Trivić. Za očekivati je da Stevandić zadrži mandat u NSRS, što znači da u gradski parlament ulaze i Jaćimović, i Trivićeva.

Raspored mandata nagovještava mogućnost interesantnih dešavanja u vezi sa skupštinskom većinom koja bi trebalo da podržava novog gradonačelnika Igora Radojičića. Primjetno je da je većina sada moguća bez odbornika DNS-a, stranke koja je u kampanji prilično oštro kritikovala gradsku vlast, iako je i sama bila njen dio. Istina, bez DNS-a, a sa Ujedinjenom Srpskom i, očekivano, Sašom Čudićem, većina bi bila prilično labava. Preciznije, činilo bi je tek 17 odbornika, što je za jedan više od minimuma.

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bl

Lijepi mladi i pametni! Snsd! Bravo! Na mladima svijet ostaje!

BL

Aleksandar Petkovic(SDS) i Zoran Talic(PDP) su jedini vrijedni pomena u buducem sastavu skupstine grada BL.

Pola istoka u skupstini biće para i za Borac

Simo

Ma neka mi je samo Kutlesicka prošla, stara brasnjara! Pozdrav SNSD.

xy

Koliko vidim po odbornicima, neki ce biti manekeni i marionete u skupstinskoj sali, politicko iskustvo im se svelo na izlete i putovanja na racun stranke. Gdje su nam pametne glave? Zagnjurile u pijesak od stida.

MONDO REPORTAŽE