• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz dobojskog SNSD-a tvrde da su pokradeni

Autor SRNA

Vršilac dužnosti predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Miroslav Gavrić zatražio je danas da izbori na pojedinim biračkim mjestima u Doboju budu ponovljeni

Gavrić kaže da su neki kandidati oštećeni izbornim inženjeringom tokom prebrojavanja glasova, a za to okrivljuju pojedince unutar SNSD-a i Gradsku izbornu komisiju.

Gavrić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je izborna volja građana "prekrojena nakon zatvaranja biračkih mjesta" i istakao da ovo tvrdi na osnovu originalnih izvještaja dostavljenih Izbornom štabu Gradskog odbora SNSD-a i onih koje je objavila Centralna izborna komisija BiH, a koji nisu podudarni. 

Tijana Vasiljević Stokić, koja tvrdi da je oštećena, ističe da je sa 2.100 glasova prebrojanih do 4.00 časa ujutro bila na četvrtom mjestu unutar liste SNSD-a, ali da je prebrojavanjem glasova sa preostalih 50 biračkih mjesta do devet časova dobila još samo 80 glasova. 

Jedan od nezadovoljnih odborničkih kandidata SNSD-a - Stojan Aleksić kaže da je "unutar ove stranke došlo do inženjeringa" i da su liste, umjesto u Izborni štab, "išle na peglanje" na druga mjesta u korist određenih unutarstranačkih favorita. 

Todor Čolić, koji takođe tvrdi da je oštećen, kaže da prema podacima CIK-a BiH na pojedinim biračkim mjestima nije imao nijedan glas iako ima potvrdu rodbine da je glasala za njega. 

I kandidat Lazo Tripunović kaže da je glasao na biračkom mjestu Mala Bukovica – b, ali da, prema zvaničnim podacima, na ovom mjestu nije evidentiran glas za njega. 

Nosilac liste SNSD-a Zoran Blagojević najavio je da su GIK-u upućeni prigovor i zahtjev za posebno prebrojavanje glasova na pojedinim biračkim mjestima, nakon čega očekuje drugačiji raspored kandidata ove stranke za ulazak u Skupštinu grada. 

Niko od učesnika konferencije za novinare nije imenovao lica koja su vršila unutarstranački inženjering.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lucija

Dobojlije.....vaš izbor je definitivno najlošiji u cijeloj RS!!!

Gz

Ovi kad su vidjeli da ne mogu pokrasti Omera Petrovica pb vele mozemo bar izvrsiti kradju izmedju sebe. Pa ja uporno tvrdim sve su to ista go**a

MONDO REPORTAŽE