• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavić: Približavamo se SDS-u

Autor SRNA

Predsjedništvo DNS-a zaključilo je da je ova stranka postigla izuzetne rezultate na lokalnim izborima sa dobijenih više od 85.000 glasova, što je 31 odsto više u poređenju sa prošlim lokalnim izborima.


Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da je ova stranka osvojila jedno gradonačelničko i četiri načelnika mjesta.

"Za sada imamo 170 odbornika i zastupljeni smo u svim opštinama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH", rekao je Pavić novinarima, nakon sjednice Predsjedništva DNS-a u Banjaluci.

Kada je riječ o političkoj sceni u Republici Srpskoj, Pavić tvrdi da je DNS ubjedljivo treća stranka sa više od 20.000 glasova više od četvrte stranke PDP-a.

"Za nas je vrlo bitno da smo se primakli SDS-u na manje od 20.000 glasova, a to znači da se ova tendencija treba nastaviti, jer smo u našim dugoročnim planovima zacrtali da budemo na stabilnom trećem mjestu u Republici Srpskoj", istakao je Pavić.

On ističe da je DNS zadovoljan, ne samo brojem osvojenih mandata, već i pozitivnom energijom tokom kampanje i činjenicom da je program DNS-a sve prihvatljiviji za građane, zbog čega su se u velikom broju opredijelili za ovu stranku.

Pavić kaže da raduje i činjenica da je veliki broj novih i mladih ljudi na listama DNS-a koji su po prvi put ušli u politiku.

Ukoliko bi se rezultati lokalnih izbora preračunali u parlamentarne, kaže Pavić, DNS bi imao 14 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, čemu ova stranka i teži.

On je rekao da će Glavni odbor DNS-a krajem novembra analizirati lokalne izbore, te raspisati redovne unutarstranačke izbore za prvu polovinu iduće godine.

Pavić je naveo da je DNS ostvario bolje rezultate u Banjaluci nego na prethodnim lokalnim izborima i da je osvojio četiri odbornička mandata u Skupštini grada.

Odgovarajući na pitanje da li će DNS tražiti mjesto predsjednika Skupštine grada Banjaluka, Pavić je rekao da je Predsjedništvo stranke zaključilo da je rano govoriti o bilo kakvim koalicijama, ali da se na nivou opštinskih i gradskih organizacija mogu obavljati razgovori.

"Nema donošenja nikakvih koalicionih odluka dok Predsjedništvo ili predsjednik stranke ne da saglasnost", zaključio je Pavić.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ipak ste pricali o 100 hiljada, znaci podbacili ste. Drugo vise se SDS primice vama nego vi njima. SDS je "ograisao"

MONDO REPORTAŽE