• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbordi: Pogledajte semafor - Kosovo je Srbija

Ministarstvo za Kosovo pokrenulo je bilbord kampanju kojom se poručuje da je Kosovo Srbija. Nije poznato koliko to košta poreske obveznike.

 Bilbordi: Pogledajte semafor - Kosovo je Srbija Izvor: MONDO

Ministarstvo za Kosovo pokrenulo je drugi deo bilbord kampanje kojom se poručuje da je Kosovo Srbija, marketinški stručnjaci smatraju da je to samo deo predizborne kampanje, a nije poznato koliko novi bilbordi koštaju poreske obveznike jer su, kažu u Ministarstvu za Kosovo, "mnogi ponudili besplatne usluge", piše "Alo".


"Pogledajte semafor", poručuje se sa jednog bilborda Ministarstvo za Kosovo, a skor na semaforu pokazuje da "Kosovo je Srbija“ ubedljivo vodi u odnosu na one zemlje koje su priznale kosovsku nezavisnost. Na drugom, „Kosovo je Srbija“ piše na ruskom, grčkom, rumunskom, španskom i, sudeći po znakovima, na kineskom ili vijetnamskom. Treći i četvrti poručuju da „Nismo sami“ i da „I Evropa zna“.

Idejni tvorac i ovih, kao i onih prethodnih bilborda sa Džordžom Vašingtonom i Vinstonom Čerčilom je bivši komandant srpske paravojne grupe „Beli orlovi“, a danas kreativni direktor agencije „Arts and krafts“ Dragoslav Bokan.

Vlasnik agencije „Pragma“ Cvijetin Milivojević za „Alo!“ ocenjuje da je ovo, u stvari, predizborna kampanja narodnjačke koalicije.


- Logično bi bilo da takve poruke, koje u suštini znače „hvala, Rusijo“, „hvala, Kino“, „hvala, Vijetname“ budu postavljene u Moskvi, Pekingu ili Hanoju. Ovako, čini mi se da se bilbordi obraćaju biračkom telu na čije glasove računa narodnjačka koalicija - smatra Milivojević.

Ministarstvo za Kosovo saopštilo je da ova kampanja naglašava da Srbija u svojoj politici očuvanja državne celovitosti nije usamljena.
- Stavove Srbije podržavaju neke od najvažnijih i najuticajnijih zemalja, velike i nadolazeće sile i mnogoljudne demokratije - Rusija, Kina, Indija, Brazil, Argentina, Južnoafrička Republika i druge - piše u saopštenju Samardžićevog ministarstva.

Informaciju koliko će građani Srbije kroz budžet izdvojiti za ovu kampanju nismo uspeli da dobijemo u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Međutim, saznali smo da se cena iznajmljivanja jednog bilborda u Beogradu na mesec dana, u zavisnosti od lokacije, veličine i osvetljenja, kreće od 300 do nekoliko hiljada evra.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE