• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Popović: Prva tačka pregovora o kolaiciji Kosovo

Aleksandar Popović (DSS) izjavio je da će pitanje Kosova i Metohije biti prva tačka pregovora u formiranju postizbornih koalicija.

 Popović: Prva tačka pregovora o kolaiciji Kosovo Izvor: MONDO

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije i kandidat kolacije DSS-Nova Srbija za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović izjavio je da će pitanje Kosova i Metohije biti prva tačka pregovora u formiranju postizbornih koalicija.

"Sačekajmo da prođu izbori, pa onda možemo pričati o koalicijama, a pitanje Kosova i Metohije zbog kojeg je pala Vlada Srbije biće prva tačka za formiranje neke koalicije posle izbora", rekao je Popović gostujući na B92.

Komentarišući kako je prethodna vlada formirana bez obzira na oprečne stavove o Kosovu, Popović je naglasio da je "ona bila sazdana na određenim tačkama", a da se politike stranaka razlikuju.

Upitan zašto njegova stranka potencira da je za evropski put Srbije, Popović je kazao da se to radi zbog optužbi drugih da DSS nije za taj put.

"Na deset dana pre 17. februara koalicioni partneri su tražili da se potpiše politički sporazum sa EU, a sad ih pitam da lii dalje tvrde da ga treba potpisati", kazao je još Popović.

Prema njegovim rečima, kampanja za parlamentarne izbore zaseniće onu za lokalne, ali i postojanje jedne većine na republičkom nivou ne znači istu "matematičku većinu" na lokalu i na pokrajinskim izborima.

Popović je podsetio da se gradonačelnik ne bira neposredno i dodao da je koalicija DSS/NS istakla svog kandidata za to mesto pošto su to i uradile druge stranke.

Upitan o učestalim poskupljenjima goriva, Popović, koji je u odlažećoj vladi ministar energetike, objasnio je da je cena naftnih derivata po izlasku iz rafinerija ista kao u Hrvatskoj, ali da su u Srbiji velike akcize, te da bi Ministrastvo finansija trebalo da umanji te akcize za 20 odsto.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE