• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Poštujemo našu prošlost, ne vrijeđamo nikoga"

Autor SRNA

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Jovičević istakla je da se dodjelom povelja u parlamentu Srpske izražava poštovanje ličnosti i događaja iz prošlosti, a ne krše se nikakvi zakoni.

 "Poštujemo našu prošlost, ne vrijeđamo nikoga" Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk
Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

 "Ako poštujemo našu prošlost, ne znači da nekoga vrijeđamo. To su istorijske činjenice i ne vidim razlog da se od toga pravi nešto što nije, ili da se proizvode novi sukobi na bilo kojoj relaciji", rekla je Jovičevićeva komentarišući izjavu visokog predstavnika u BiH Valentina Incka kojom je osudio dodjelu povelja u Narodnoj skupštini Republike Srpske licima optuženim i osuđenim za ratne zločine, tvrdeći da to, kako kaže, predstavlja neprihvatljivu praksu u modernom, te da te aktivnosti vlasti u Srpskoj nisu u skladu sa njihovim obavezama prema Opštem okvirnom sporazumu za mir.

Jovičevićeva je naglasila da svako ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i visoki predstavnik Valentin Incko i podsjetila da je njen otac Radovan Karadžić, koji je jedan od dobitnika povelje, osuđen prvostepeno i da to nije konačna presuda.

Povodom obilježavanja 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske, predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović uručio je povelje i zahvalnice zaslužnim pojedincima, organizacijama i institucijama.

BRČKALO: ISTORIJSKE ČINJENICE NE MOGU DA SE MIJENJAJU

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo izjavio je danas da su u parlamentu Srpske povelje dodijeljene istaknutim pojedincima na osnovu istorijskih činjenica koje se ne mogu mijenjati.

Povodom stava visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da je dodjela povelja u parlamentu Srpske licima optuženim i osuđenim za ratne zločine neprihvatljiva praksa, Brkalo je rekao da se to može nekome sviđati ili ne, ali da se činjenice ne mogu mijenjati.

"Povelju su dobili svi predsjednici Narodne skupštine, a gospodin /Momčilo/ Krajišnik bio je predsjednik Narodne skupštine", rekao je Brčkalo.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE