• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parafirana raspodjela vlasti u Banjaluci

Autor mondo.ba

Koalicioni sporazum o formiranju gradske vlasti za naredne četiri godine potpisali su danas SNSD-a, DNS, SP, Ujedinjena Srpska te Saša Čudić predstavnik iz reda nacinalnih manjina.

 Parafirana raspodjela vlasti u Banjaluci Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk
Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

Novoizabrani gradonačelnik Igor Radojičić istakao je da je ovaj sporazum nastavak predizborne saradnje.

"Skupštinska većina je stabilna i ima 21 odbornka, budući da me je Milenko Jaćimović, kada je napustio Ujedinjenu Srpsku, obavijestio da će podržati skupštinsku većinu", kazao je Radojičić.

U Sporazumu o formiranju gradske vlasti u gradu Banjaluci za mandatni period 2016-2020 godina, Aneksom 2 navedeno je da partneri podržavaju prijedlog gradonačelnika o reorganizaciji odjeljenja i odsijeka u Gradskoj upravi, a nova struktura imaće 13 odeljenja, prenose "Nezavisne novine".

Kako se navodi u sporazumu, SNSD će predložiti načelnike: Odjeljenja za opštu upravu, Odjeljenja za ekonomski razvoj i strateško planiranje, Odjeljenja za finansije, Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Odjeljenja za stambeno komunalne poslove, Odjeljenja komunalne policije, Odjeljenja za inspekcijske poslove, kao i Službu za zajedničke poslove.

DNS-u pripadaju načelničke funkcije Odjeljenja za prostorno uređenje i Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu, SP-u Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu i Odjeljenje za privredu, dok će Ujedinjena Srpska preuzeti Odjeljenje za kulturu, turizam, socijalnu zaštitu i udruženja građana kao i funkciju sekretara u Skupštini grada.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE