• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Tadiću i Dinkiću prihvatljivija DSS od LDP

Lider LDP-a tvrdi da bi Borisu Tadiću i Mlađanu Dinkiću bila prihvatljivija koalicija sa DSS nego sa LDP.

 Jovanović: Tadiću i Dinkiću prihvatljivija DSS od LDP Izvor: MONDO

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da je uverenje Demokratske stranke (DS) da će posle izbora ponovo biti u prilici da ponudi koaliciju Demokratskoj stranci Srbije (DSS), pri čemu bi DS ovoga puta imala premijera.

"Siguran sam da bi Tadiću i Dinkiću bila prihvatljivija koalicija sa DSS nego sa LDP. Mi ne želimo da pravimo kompromis oko suštinskih pitanja. S druge strane, oni nemaju suštinske nesporazume sa Koštunicom", izjavio je Jovanović u intervjuu "Nedeljnom telegrafu".

On je, međutim, dodao da vlada koja će biti formirana nakon predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora mora da "dekontaminira" državu i sve svoje snage usmeri na otklanjanje prepreka sa evropskog puta Srbije.

Jovanović je ocenio da je u trenutku kada su srpskom društvu potrebne beskompromisne reforme u svim ključnim sektorima, Srbija suočena sa odsustvom kvalitetne političke elite koja bi bila sposobna da se suoči sa ozbiljnim državnim problemima.

Za većinu stranaka su, prema njegovim rečima, izbori zakazani za 11. maj borba za vlast i podelu mandata, što konsekventno kod birača izaziva gubitak entuzijazma i vere u mogućnost promena.

"Najvažnije je prvo promeniti cilj naše politike. Kada se to promeni, onda će nas sama činjenica da moramo da krenemo drugim putem prisiliti da razmislimo o sredstvima kojima se tim putem krećemo. A cilj mora biti promena zemlje, ne bitka za vlast", istakao je Jovanović.

On smatra da će se na predstojećim izborima građani u suštini opredeljivati između politike budućnosti koju je simbolizovao Zoran Đinđić i nasleđa Slobodana Miloševića kao simbola nemogućnosti promena.

"Nemoguće je svoditi odnos prema promenama na imena Koštunice, Tadića ili Nikolića, jer su njihove ideje suviše male u odnosu na ono što simbolizuje Đinđić svojim političkom vizijom i Milošević nasleđem koje je ostavio", zaključio je Jovanović.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE