• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: Državotvorna vlada sačuvaće Kosovo

Srbiji je potrebna državotvorna, nacionalno odgovorna vlada koja će sačuvati Kosovo i Metohiju u okviru zemlje i celovitu je uvesti u EU.

 Koštunica: Državotvorna vlada sačuvaće Kosovo Izvor: MONDO

To je poruka je koju su lideri Koalicije Demokratska stranka Srbije (DSS) - Nova Srbija (NS) Vojislav Koštunica i Velimir Ilić drugog dana predizborne kampanje preneli danas građanima Podrinja.

Koštunicu i Ilića meštani Loznice, Malog Zvornika, Ljubovije i Šapca dočekali su pogačom i solju, državnim i stranačkim zastavama, skandirajući njihova imena, a predsednici DSS i NS delili su majice na kojima je pisalo "Kosovo je Srbija".

Građanima Loznice Koštunica je rekao da više od 150 zemalja neće da prizna "NATO državu" na srpskoj teritoriji, već je to uradila "šaka jada, što ne drži ni do božijih ni do ljudskih zakona, samo sa ciljem da bi stvorili još jednu NATO bazu kao što je Bondstil u Uroševcu".

On je naglasio da, dok Kosovo postoji postoji i Srbija, iako neki pokušavaju da zabrane da se izgovori reč Kosovo, ako se čuje iz srpskih usta.

"Najbezočnija laž je da, boreći se za Kosovo i Metohiju, Srbiju guramo u izolaciju", ocenio je Koštunica.

Ilić je poručio da je upisivanje besplatnih akcija "velika laž i da od toga neće biti ništa".

Košutnica je u Malom Zvorniku rekao da građani treba da podrže Srbiju dajući glas za državotvorno odgovornu vladu koja će biti formirana posle vanrednih parlamentarnih izbora zakazanih za 11. maj, jer su zaslužili da dobiju vladu koja zna da je Kosovo Srbija.

"Svi vide da naša borba neće prestati, jer su pravo i pravda na našoj strani. Ako borba prestane, zaboravićemo i ko smo i šta smo", rekao je on dodajući da će Srbija pravdom pokazivati svoju snagu.

Lider NS Ilić se osvrnuo na to što je ministar Mlajdan Dinkić novinarima pokazao svoj stan, i poručio građanima da ne dozvole da ih bilo ko zavara pričajući im da nema gde da spava.

"Želimo da pokažemo da Srbija nije ono što kažu Đelić i Dinkić. Oni pokazuju da su jad i beda, a mi smo svoji na svome. Ne dozvolite da vas zavaravaju", poručio je Ilić.

Obraćajući se meštanima Ljubovije, Koštunica i Ilić su obećali da će insistirati i raditi na što bližim vezama Republike Srpske i Srbije, i na očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

"To će omogućiti jedino državotvorna, nacionalno odgovorna vlada, koja će biti formirana posle izbora i koja će imati četiri osnovna cilja - Kosovo u Srbiji, samo celovita Srbija u EU, ekonomski prosperitet države i borba protiv korupcije i kriminala", naglasio je Koštnica.

On je objasio da će ravnomerni razvoj Srbije omogućiti lokalni izbori zakazani za isti datum.

Šef NS Ilić najavio je izgrađu mosta koji će povezivati Ljuboviju i Bratunac (u RS) i rekonstrukciju mosta na Rači, koja bi trebalo da bude završena u maju.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE