• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS: Funkcioneri DS - srpski Vol strit

DSS "prozvao" četvoricu funkcionera DS zbog bogatstva koje se, navodno, meri u milionima evra. Nastavljena i prozivka G17-SRS.

 DSS: Funkcioneri DS - srpski Vol strit Izvor: MONDO

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović zatražio je od funkcionera Demokratske stranke (DS) Božidara Đelića, Dragana Đilasa, Aleksandra Vlahovića i Srđana Šapera da odgovore da li poseduju više od 100 miliona evra.

"Lepo je što funkcioneri DS zabavljaju javnost prijavljivanjem svoje imovine, ali DSS hoće da postavi jedno konkretno pitanje koje zahteva precizan odgovor. Pitanje glasi - da li četvorica visokih funkcionera DS, Đelić, Đilas, Vlahović i Šaper poseduju u zbiru više od 100 miliona evra", naveo je Mladenović u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je istakao da poznavaoci ekonomskih prilika u zemlji pominju da "susret te četvorice funkcionera DS", predstavlja "pravi srpski Vol strit, s obzirom na kapital koji obrću".

U međuvremenu, nastavljeno je i prepucavanje o imovini funkcionera između G17 plus i Srpske radikalne stranke, performansima i saopštenjima.

Aktivisti podmlatka stranke G17 plus delili su u Knez Mihailovoj ulici građanima letke sa natpisom "Bilo ne ponovilo se" i kopije novčanica iz vremena hiperinflacije devedesetih godina.

Pedsednik omladinske mreže G17 plus i narodni poslanik u Skupštini Srbije Miljan Ranđelović je tokom te akcije istakao da su svi učesnici u političkom životu Srbije u nekom momentu bili na vlasti i "da je osnovno pitanje šta je i ko od političara ostavio iza sebe, a šta je uzeo". On je ocenio da su čelnici SRS pored svega što su uzeli za sebe "svima nama ostavili inflaciju, sankcije i uništenu privredu".

Ranđelović je još jednom pozvao čelnike te stranke da predstave svoje imovinske karte. "Neka otvore svoje stanove kao neki drugi lideri naših stranaka i pokažu građanima Srbije kako žive", rekao je Ranđelović.

G17 plus ponovo je zatražio od najviših funkcionera SRS da građanima pruže informacije o svojoj pokretnoj i nepokretnoj imovini.

G17 plus već danima od zamenika predsednika SRS, generalnog sekretara Aleksandra Vučića i potpredsednika Dragana Todorovića traži da podnesu imovinske karte, a u današnjem saopštenju je poručio da će to svakodnevno činiti dok god funkcioneri SRS to ne urade.

"Radikali više od 15 godina blate svoje političke protivnike i etiketiraju ih da su lopovi, a sada kada bi trebalo da pokažu svoje poštenje na delu, ćute i skrivaju se. Nikolić, Vučić i Todorović, ne samo da ne žele da javno objave celokupnu pokretnu i nepokretnu imovinu, već i skrivaju stanove koje su dobili od poreskih obveznika Srbije i ne žele da kažu za koliko novca i kada su te stanove otkupili", navedeno je u saopštenju.

G17 plus je od funkcionera SRS zatražio da odgovore da li se njihov patriotizam meri stambenim kvadratima koje su besplatno dobili od države, odnosno da li su "pošteno zaradili" stanove da bi ostali u vladi koja je izgubila Kosovo 1999. godine.

Mladi Srpske radikalne stranke izveli su performans "Tri nule za Tadića, Dinkciha i Đelića" kojim su, kako su naveli, želeli da pokažu da u izveštajima o imovinskom stanju predsednika Srbije i ta dva ministra nedostaju tri nule iza cifara koje su javnosti prikazali.

Zamenik generalnog sekretara SRS Nebojša Stefanović je kazao da se u onome ono što pričaju pripadnici G17 plus, koji su neposredno pre radikala održali svoj skup u kome se SRS povezuje sa nekadašnjom hiperinflacijom, radi verovatno o napadu na svoje koalicione partnere iz prethodne vlade, ili one s kojima sada zajedno idu na listu, "jer su i jedni drugi činili vladu 1992. godine u kojoj SRS nikada nije učestvovala".

Stefanović je kazao da SRS želi da podseti građane na brojne afere koje su povezivale neke članice vladajuće koalicije i "ove iz koalicije Tadić - Čanak - Dinkić", koji sada pokušavaju da obmanu građane Srbije predstavljajući se "kao pošteni i tobože ubogi ljudi".

Srbiji su potrebne promene, Srbija želi poštene ljude na svom čelu, "a ne ljude koji zgrću stotine miliona evra i poseduju vile na Dedinju", kazao je Stefanović.

SRS je u međuvremenu ponovo pitala čelnike režima u Srbiji Mlađana Dinkića i Božidara Đelića - "gde su sakrili desetine miliona evra koje su opljačkali od građana Srbije".

Radikali su, u saopštenju, još jednom zatražili od Đelića da "objasni kako je zaradio 11 miliona evra i zašto taj novac nije prijavio građanima Srbije", a Dinkciha "koliko je miliona evra kao proviziju dobio od svojih prijatelja Hamovića i Lazarevića, zato što je državni novac držao u Euro Aksis banci u Moskvi".

"Pitamo Dinkića koliko je novca građana Srbije opljačkao u aferi 'Nacionalna štedionica'. Mlađan Dinkić mora da odgovori na pitanje i koliku je proviziju dobio za ugovoreni posao u Senti sa Japan tobakom", piše u saopštenju.

SRS je najavila da će svakodnevno, do kraja izbora, "postavljati pitanje kriminalizovanim čelnicima režima, na koje očekuje odgovor".

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE