• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Dodik bi da se domogne Savjeta ministara

Autor mondo.ba

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Vukota Govedarica izjavio je da Milorad Dodik pokušava da stvori krizu u institucijama BiH, kako bi se ''domogao Savjeta ministara''.

 SDS: Dodik bi da se domogne Savjeta ministara Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk
Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

“On ne želi da pravi konflikt, on želi da pravi krizu u institucijama BiH i njegova namjera nije da donese Zakon o Ustavnom sudu BiH,već da napravi krizu i da proba u toj krizi da se domogne Savjeta ministara BiH”, istakao je lider SDS-a, a prenosi BN televizija.

“Želim da podsjetim Dodika da smo mi svojevremeno zajedno usaglašavali Zakon o Ustavnom sudu BiH, da smo taj Zakon zajedno uputili u parlamentarnu proceduru i da je tamo neslavno završio”, objasnio je Govedarica.

SDS je više puta izrazila svoje nezadovoljstvo radom Pravosuđa u cjelini, posebno slabim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kaže lider SDS-a i dodaje:

“Zbog toga smo tražili posebnu sjednicu Parlamenta BiH sa ciljem reforme pravosuđa i u tom kontekstu možemo da posmatramo Sud BiH.”

Što se tiče same inicijative Dodika i Čovića o donošenju Zakona o Ustavnom Sudu BiH, to je njihova zajednička inicijativa, tvrdi Govedarica.

“Nažalost, Dodik je u ovom slučaju odlučio da mu partner bude Dragan Čović iz HDZ-a. Oni 30 dana rade na usaglašavanju tog zakona i sada dolazi ponuda SDS-u za učešće. Mi ćemo da vidimo o čemu se radi i kakav je prijedlog kada dođe u parlamentarnu proceduru”, jasan je Govedarica.

Lider SDS-a ističe da je Dodik više puta rekao da umjesto Mladena Ivanića, Čović zastupa interese Republike Srpske.

“SDS nema namjeru da bude dodatak osovini Dodik - Čović (SNSD-HDZ) i mi nemamo potrebu da u ovom slučaju ulazimo u sve to; sačekaćemo i vidjećemo kakav su zakon oni spremili.”

Govedarica je komentarisao poziv lidera SNSD-a da se SDS uključi u donošenje zakona o Ustavnom sudu BiH, na čijem prijedlogu rade SNSD i HDZ BiH.

Prema njegovim riječima, sasvim je jedna nova situacija ukoliko Srbi i Hrvati predlože zakon, a samo Bošnjaci opstruišu tako nešto. Istovremeno predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac pozvao je danas predsjednika SDS-a Vukotu Govedaricu da zatraži smjenu Mladena Bosića sa pozicije zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH.

Pandurević: Dodikov cilj je 11 miliona, a ne gradnja bolnice

Iz Srpske demokratske stranke (SDS) odbacili su kao potpune neistine tvrdnje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, da SDS i Savez za promjene opstruišu izgradnju bolnice u Istočnom Sarajevu putem Komisije za razmatranje žalbi u BiH.

"Riječ je o najobičnijim neistinama", rekla je potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević i pozvala Dodika da odgovori kako je preduzeće koje ima svega tri zaposlena radnika i „dosad nijedan ekser nije nigdje zakucalo“ dobilo posao izgradnje bolnice u Istočnom Sarajevu, prenose agencije.

Pandurovićeva podsjeća da je SDS upozoravao da je došlo do ozbiljnog kršenja zakona, jer je izabran izvođač za izgradnju bolnice u Istočnom Sarajevu čija je ponuda za 11 miliona KM “skuplja” od druge, koja takođe ne ispunjava propisane uslove i da je ozbiljno prekršen zakon o javnim nabavkama.

"Cilj Milorada Dodika i tajkuna kojem je dodijelio posao, a zna se o kome je riječ, bio je da iz ovog projekta izvuku 11 miliona KM, kao što su već na području Istočnog Sarajeva izvukli i opljačkali milione maraka, putem gradnje Studentskog centra i zgrade za smještaj funkcionera u Istočnom Sarajevu, koja je koštala 26 miliona KM, a danas stoji prazna i služi samo da povremeno u nju navrate Milorad Dodik i Željka Cvijanović", tvrdi Pandurevićeva.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gusle

Ovaj govedarica je stvarno zalutao u politiku.Bolje bi mu bilo da se uhvati gusala i da gusla nego da radi protiv naroda kome i sam pripada.

Gz

E ako prenosi BN onda je 100% istina. Ukrao na Domu ukrao na Zgradi ukrao ovde ukrao onde. Pa "bednici" pokazite prstom u bar jedan vredan objekat koji ste vi sagradili. Sta hocete da vam bolnica padne s neba? Pa valjda je normalno ko god da je napravi da ce i da zaradi. Ajde pa je vi napravite dzabe. Zbog vase nesposobnosti treba jadni narod da ispasta bagro nesposobna

Borik

@Gz Bravo!!! Svaka cast za komentar!

MONDO REPORTAŽE