• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilac: U Sudu nije bilo srpske policije

Nastavljeni protesti radnika pravoduđa u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kao i oprečne tvrdnje o prisustvu srpske policije u zgradi Suda 17. marta.

 Tužilac: U Sudu nije bilo srpske policije Izvor: MONDO

Zamenik javnog tužioca u Kosovskoj Mitrovici Nenad Trifunović demantovao je tvrdnje predstavnika UNMIK-a da su se 17. marta u zgradi suda u severnoj Mitrovici nalazili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

"Ponavljam još jednom, a za to postoje i dokazi, niko osim radnika pravosudnih organa, u zgradi suda prilikom hapšenja radnika pravosuđa, nije bio", rekao je Trifunović na protestu radnika pravosuđa.

Portparol UNMIK-a Aleksandar Ivanko izjavio je juče da UNMIK ima "dovoljno dokaza" koji potvrđuju da su u zgradi suda u severnoj Mitrovici bili pripadnici MUP-a Srbije.

"Imamo imena osumnjičenih", rekao je Ivanko na konferenciji za novinare, ne želeći da saopšti više detalja, i dodavši da je za istragu potrebno vreme, a da je od tada prošlo samo deset dana.

Ispred kapije suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici i jutros su se okupili radnici pravosudnih organa srpske nacionalnosti sa zahtevom da se vrate u zgradu Okružnog i Opštinskog suda iz koje su isterani dolaskom UNMIK-a i Kfora na Kosmet 1999. godine.

Nekoliko desetina okupljenih mirno su protestvovali, ističuhi da će to činiti sve do ispunjenja zahteva.
Iza kapije na kojoj je razapeta bodljikava žica stoje vojnici španskog i italijanskog Kfora, a mesto okupljanja i jutros je nadletao helikopter Kfora.

Nezadovoljni tužioci i sudije očekuju, takođe, da će neko iz UNMIK-ovog pravosuđa sa njima razgovarati i naći rešenje za problem. "Jedini dijalog bio je sa UNMIK policijom, sa lisicama na rukama. To, naravno, nije dijalog koji mi želimo i niti bi bilo koji normalan čovek takav dijalog želeo. Očekujemo da se uskoro neko iz UNMIK administracije obrati, da će početi pregovori i da će se naći izlaz iz ove situacije", rekao je Trifunović

Pravosudni radnici srpske nacionalnosti protestuju u Kosovskoj Mitrovici od 21. februara, a nakon njihovog ulaska u zgradu suda 17. marta, u akciji policije uhapšeno i potom pušteno njih 53.

Akcija hapšenja koju su sproveli UNMIK policija i Kfor dovela je 17. marta do nereda u severnoj Kosovskoj Mitrovici koji su rezultirali smrću jednog UN policajca i povredama 150 građana, policajaca i vojnika Kfora.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE