• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo koji putevi su blokirani u BiH

Autor mondo.ba

Širom BiH proglašeni su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, zabranjuje se saobraćaj priključnim vozilima na planinskim prevojima do stvaranja uslova za sigurno odvijanje saobraćaja.

 Evo koji putevi su blokirani u BiH Izvor: Mondo/ Goran Sivački
Ilustracija
Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Širom BiH proglašeni su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, zabranjuje se saobraćaj priključnim vozilima na planinskim prevojima do stvaranja uslova za sigurno odvijanje saobraćaja, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Takođe, autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.

Zbog snijega i sniježnih nanosa potpuno je obustavljen saobraćaj na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Rakitno-Blidinje, dok je na području cijelog Livanjskog kantona zabranjen saobraćaj za vozila preko 7.5 tona.

Na magistralnim putevima Sarajevo-Rogatica (Romanija), Gacko-Tjentište (Čemerno), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Sarajevo-Konjic (Ivan), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i Sarajevo-Olovo (Nišići), policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila koja nemaju lance.

Otežano je i saobraćanje na autoputu A-1 Zenica-Tarčin.

Zbog sniježnih smetova neprohodan je regionalni put Kifino Selo-Ulog, preko prevoja Morine. Na ostalim putevima u RS snijeg koji je padao ili još pada usporava,a na pojedinim dionicama i otežava saobraćaj. Dodatne poteškoće vozačima pričinjava povremeno jak vjetar koji stvara sniježne nanose i otežava rad zimskih službi. U višim predjelima,preko prevoja,mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima ima poledice,a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE