• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poništeni izbori u Stocu

Autor SRNA

Centralna izborna komisija BiH danas je, u ponovljenom postupku, donijela odluku kojom se poništavaju izbori održani 2. oktobra prošle godine za načelnika i opštinsko vijeće Stoca.

Poništeni su izbori na svim redovnim biračkim mjestima, te glasanje putem mobilnih timova, kao i glasanje u odsustvu i putem pošte.

CIK je odluku donio postupajući po rješenju Apelacionog odjeljenja Suda BiH i ona će biti dostupna javnosti na veb stranici Komisije.

Odluka CIK-a nije pravosnažna i na nju se može uložiti žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH u roku od dva dana, odnosno do subote, 28. januara, do ponoći, saopšteno je iz Komisije.

U vezi sa novom odlukom o poništenju izbora u Stocu, usvojen je i zaključak o potraživanju dodatnih sredstava iz rezerve budžeta institucija BiH za 2017. godinu u iznosu od 14.500 KM neophodnih za dostavu glasačkih listića preporučenom poštom biračima van BiH.

Na isti način je ranije obezbijeđen iznos od 19.000 KM za ostale aktivnosti na prvođenju ponovljenih izbora u izbornoj jedinici Stolac.

Izborni proces u Stocu prekinut je 2. oktobra zbog nekoliko incidenata na biračkim mjestima.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE