• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema odgovornih za učešće vojnika na proslavi

Autor SRNA

Nema odgovornih u cijelom procesu odobravanja učešća pripadnika Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH na obilježavanju Dana Republike Srpske - 9. januara.

 Nema odgovornih za učešće vojnika na proslavi Izvor: MONDO/Brankica Spasenić
Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

To je suština analize koju je uradio komandant Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Ante Jeleč, pišu "Nezavisne novine".

Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić rekao je za "Nezavisne novine" da će Ministarstvo odbrane BiH u ponedjeljak zauzeti stav o izvještaju koji je sačinio Jeleč na njihov zahtjev, dodavši da će u utorak o svom stavu Ministarstvo odbrane upoznati Predsjedništvo BiH.

"Analiza koja nosi oznaku tajnosti je uopštena. Ono što je osnovni sadržaj jeste da u cijelom procesu odobravanja učešća pripadnika Trećeg pješadijskog puka na obilježavanju Dana Republike Srpske - 9. januara nema odgovornih", istakao je Jerinić.

On je dodao da, s druge strane, treba da jasnije definisati procedure odobravanja da ih svako ne bi tumačio kako mu padne na pamet.

Jeleč je bio zadužen da do 2. februara dostavi rezultate i analizu istrage o učešću Trećeg pješadijskog puka na obilježavanju 9. januara.

Angažman jedinice Oružanih snaga BiH zatražio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, nakon što Ministarstvo odbrane BiH nije izašlo u susret identičnom zahtjevu Službe predsjednika Republike Srpske odobrivši samo nastup vojnog orkestra.

Ivanić je na Trgu Krajine u Banjaluci postrojio počasnu jedinicu čiji mu je starješina predao raport.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Kako bre nema? Ima da odgovaraju ovi sto su trazili nekakvu odgovornost i tako raz**bali i ono malo ko bajagi zajednicke vojske

MONDO REPORTAŽE