• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govedarica: Ja bih sazvao vanrednu sjednicu

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da on i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić "ne gledaju isto na stvari“ kada je u pitanju pokretanje revizije tužbe BiH protiv Srbije za genocid.

 Govedarica: Ja bih sazvao vanrednu sjednicu Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk
Govedarica: Nema varnica u Savezu za promjene
Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

Istakao je da bi on sazvao vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH, a na pitanje da li to pokazuje da postoje „varnice“ u Savezu za promjene, Govedarica je to negirao.

Podvukao je da je da on i Ivanić "očigledno neke stvari vide na drugačiji način“.

"Sa jedne strane Bakir Izetbegović najavljuje pokretanje revizije, a Dragan Čović ne želi preglasavanje i sa treće imamo Ivanića koji na bazi tih stavova ne želi da sazove vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH, jer za nju nema volje. To govori da Predsjedništvo nema volju da makar pokuša riješiti problem. Da sam na Ivanićevom mjestu, ja bih sazvao vanrednu sjednicu", istakao je Govedarica.

On je ocijenio da se tek danas vidjelo ko sve opsturiše institucionalno djelovanje u ovom konkretnom pitanju, ne precizirajući misli li pri tome i na Ivanića.

Ocijenio je da sada postoji "zakovana situacija“, te da najveća kriza nakon Dejtona"kuca na vrata“. Govedarica je zadovoljan što se ministar Igor Crndak zvanično obratio ambasadoru u Holandiji, da BiH ne stoji iza odluke o reviziji tužbe BiH protiv Srbije za genocid.

Kazao je i kako bi RS, u situaciju da njeni predstavnici napuštaju bh. institucije, imala mnogo više štete nego koristi.

"U ovom trenutku pitanje je kako zaustaviti Bakira Izetbegovića i Sakiba Softića u naumu da urade sve ono oko revizije tužbe i da mi uradimo sve što možemo do 26. februara. Nakon tog datuma vidjećemo šta će SDS uraditi. Trenutno smatramo da nije dobro napuštati institucije jer su one podjednako srpske, kao i hrvatske i bošnjačke", dodao je Govedarica.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE