• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stolac: Pokušali iznijeti i fotografisati listiće

Autori mondo.ba Autori Agencije

U Stocu, gdje se danas održavaju ponovljeni lokalni izbori, zabilježena su dva slučaja manjih nepravilnosti, kada su birači pokušali iznijeti i fotografisati glasačke listiće. Do 15 časova glasalo 5.563 ili 55 odsto birača.

Vehid Šehić iz Koalicije "Pod lupom" rekao je da je prvi slučaj evidentiran kada je jedan birač pokušao iznijeti prazan glasački listić, pa ga potom vratio, a drugi slučaj kada je birač pokušao fotografisati glasački listić.

"Oba slučaja evidentirali su posmatrači", rekao je Šehić za portal "Kliks" i naglasio da, osim ovoga, izbori protiču u normalnoj atmosferi, bez većih nepravilnosti.

On je istakao da je ovo samo dokaz da se ozbiljnim pristupom prilikom organizacije izbora situacija može odvijati dobro i da je tako trebalo da bude i 2. oktobra prošle godine i za mnoge stvari preventivno reagovati jer je i prije izbora politička situacija bila "uzavrela".

Iz Koalicije "Pod lupom" saopšteno je da su njihovi posmatrači jutros nesmetano pristupili biračkim mjestima u opštini Stolac.

"Izborni dan u Stocu započeo je na svih 20 biračkih mjesta. Posmatrači su izvijestili da su svi članovi biračkih odbora bili prisutni na biračkim mjestima u 6.00 časova. Sedamnaest biračkih mjesta otvoreno je u 7.00 časova, a tri biračka mjesta sa neznatnim kašnjenjem do 10 minuta. Ni na jednom biračkom mjestu nije zabilježen nedostatak izbornog materijala, a na svim posmatranim biračkim mjestima glasačka kutija je pokazana prazna prije otvaranja biračkog mjesta. Nisu primijećene ni oznake političkih subjekata na biračkom mjestu ili u krugu od 50 metara oko biračkog mjesta", navodi se u saopštenju.

Koalicija "Pod lupom" poziva građane Stoca da izađu na izbore, ali i da prijave eventualne uočene nepravilnosti Koaliciji na broj telefona 060 322 6410.

Izlaznost

Na ponovljenim lokalnim izborima u Stocu do 15.00 časova glasalo je 5.563 ili 55 odsto birača, rekao je Srni član Opštinske izborne komisije Predrag Šupljeglav.

On je dodao da izbori protiču bez problema. "Očekujemo da će tako i ostati do 19.00 časova kada se zatvaraju biračka mjesta", rekao je Šupljeglav.

Šupljeglav kaže da na birališta izalaze i građani bošnjačke nacionalnosti.

Prema procjenama Opštinske izborne komisije, do 19.00 časova izlaznost bi mogla da bude do 65 odsto.

U opštini Stolac registrovano je 11.404 birača, od kojih 10.012 redovnih, 1.321 birač registrovan je van BiH, 31 za glasanje u odsustvu i 40 birača koji su registrovani da glasaju lično.

Građani će danas načelnika opštine Stolac birati između kandidata HDZ-a BiH Stjepana Boškovića i njegovog rivala iz SDF-a Mate Komšića, dok se na listiću za opštinsko vijeće nalazi 68 kandidata iz 14 političkih subjekata.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE