• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović spreman za razgovore sa Tadićem

Lider Liberalno-demokratske partije izjavio je da je spreman da sa predsednikom Demokratske stranke razgovara o ideji evropske Srbije i partnerstvu.

 Jovanović spreman za razgovore sa Tadićem Izvor: MONDO

"Neka se Boris Tadić spremi za 12. maj. Verujem da će LDP biti jača nego što je danas i bez uslova ćemo ponuditi saradnju u konkretnoj politici, a ne borbi za vlast", poručio je Jovanović, tokom predizborne akcije koju je stranka organizovala u centru Beograda. On je novinarima rekao da lične razlike ne mogu biti prepreka tako ozbiljnom poslu koji predstoji do 11. maja, " jer se borimo za evropsku Srbiju u atmosferi u kojoj ta ideja nikada nije bila više sporna nego sada."

Jovanović je izrazio uverenje da će reformska vlada biti brzo formirana, ali je ukazao i na potrebu momentanog političkog zaokreta ka evropskoj politici koju bi nastavila da vodi i buduća vlada. On je ocenio da politika prema Kosovu i Metohiji neće biti prepreka za formiranje vlade, ali da će odnos prema Evropi biti ključno pitanje oko koga LDP neće praviti kompromise.

"Srbija ne može dokazivati da je Kosovo njen sastavni deo tako što će početi sama da liči na Kosovo. Sa tim treba raščistiti u kampanji i ja znam da je glas za LDP glas za iskren politički koncept koji suštinski menja društvo", rekao je Jovanović i dodao da je postalo jasno koliko je neodrživa politika prema Kosovu koju su zajedno formulisali Koštunica, Tadić i Nikolić.

"Ja želim da pomognem Borisu Tadiću u redefiniciji politike prema Kosovu, jer mi na drugim osnovama moramo dokazivati našu ljubav prema pokrajini, tako da neprihvatljivim odnosima Srbije i Kosova damo neki novi smisao, a to se može uraditi samo u Evropi u koju Srbija neće otići zbog nacionalnih ciljeva već da bi na novim vrednostima gradili međusobne odnose", naglasio je Jovanović.

Tokom akcije "Širi dalje", ispred restorana Ruski car u Knez Mihailovoj ulici, građanima su deljeni simbolični pasoši evropske Srbije, koji su, prema Jovanovićevim rečima, jedino oružje sa kojim LDP ide u kampanju i sa kojim će se boriti do izbora za glas svakog čoveka i podršku evropskoj budućnosti.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE