• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: Srpska policija na Kosovu - izmišljotina UNMIK-a

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je "najobičnija izmišljotina" tvrdnja UNMIK o postojanju kancelarije MUP Srbije na Kosovu.

 Koštunica: Srpska policija na Kosovu - izmišljotina UNMIK-a Izvor: MONDO

Da ta kancelarija postoji, kako je to objavio UNMIK, UNMIK bi predočio dokaze gde se nalaze i ko čini tu kancelariju, rekao je Koštunica odgovarajući na pitanje na konferenciji za novinare DSS-a.

"To je najobičnija ničim potkrepljena izmišljotina i pokušaj da se pogrešna politika priznavanja nezavinosti Kosova nastavi", kazao je Koštunica.

Premijer je ocenio da je tužba pred međunarodnim sudom "nejefikasnije sredstvo protiv država koje su priznale jednostrano proglašenu nezavinost Kosova". On je pojasnio da je Srbija dobila podršku od brojnih pravnih eksperata u svetu koji su spremni da podrže taj proces, jer se, kako je rekao, time ne brani Srbija, već autoritet Ujedinjenih nacija.

Koštunica je, komentarišući izjavu predsednika SAD Dzordža Buša da nezavisnost Kosova donosi stabilnost regionu Balkana, kazao da to nije tačno i da nezavisnost srpske pokrajine može samo da destabilizuje region.

Lider DSS se složio sa predlogom zamenika predsednika SRS Tomislava Nikolića da bi oko ključnih stvari za razvoj države trebalo da postoji opšti konsnzus, ali je odgovarajući na pitanje, naglasio da se o postizbornim koalicijama može razgovarati tek posle izbora kada se narod izjasni.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE