• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS: Nema opasnosti izlivanja većih vodotoka

Autor SRNA

Vlada Republike Srpske prihvatila je danas Izvještaj o posljedicama koje su izazvale obilne padavine u posljednja tri dana.

Vlada RS je prihvatila i Informaciju o hidrološko-meteorološkom stanju sa procjenom za naredni period, te procijenila da nema neposredne opasnosti od izlivanja većih vodotoka.

Vlada je na radno-konsultativnoj sjednici konstatovala da je usljed obilnih padavina u pojedinim lokalnim zajednicama došlo do izlivanja manjih vodotoka i bujičnih potoka, što je za posljedicu imalo ugrožavanje stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata i nekoliko putnih i željezničkih pravaca.

"Istovremeno se procjenjuje da nema neposredne opasnosti od izlivanja većih vodotoka i da je nivo vodostaja na većim rijekama u Republici Srpskoj na nivou ili ispod nivoa redovne odbrane od poplava", saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada Republike Srpske zadužila je Republičku upravu Civilne zaštite, nadležne republičke organe i jedinice lokalne samouprave da redovno prate stanje na terenu, preduzimaju adekvatne mjere, te da o njima, po potrebi, obavještavaju Vladu Republike Srpske.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u narednom periodu očekuje se stabilizacija vremenskih prilika, što će doprinijeti stabilizaciji hidrološke situacije.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE