• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarac: Kriza nije gotova, Bakir da se izvini

Autor mondo.ba

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac nije mogao ni da negira ni da potvrdi da će SNSD prisustvovati narednoj sjednici ovog tijela.

  ''Ne odustajemo od svojih bazičnih stavova posvećenih zaštiti interesa Republike Srpske. Kriza još nije riješena, a u pravcu rješavanja krize išlo bi to kada bi se Bakir Izetbegović izvinio Srbiji i Republici Sprpskoj prilikom najavljene posjete premijera Srbije, Aleksandra Vučića, Sarajevu'', rekao je Košarac za Mondo.

Vučićeva posjeta zakazaka je za 16. mart. 

Košarac kaže da je odluka MSP u Hagu očekivana i da će sada možda Izetbegović shvatiti da je ova današnja BiH ''mnogo različitija'' od ratne, tzv. Republike BiH i da se u ovoj, dejtonskoj BiH, odluke ne mogu donositi bez Republike Srpske.

Poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata nisu prisustvovali posljednjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, nakon što je parlamentarna većina odbila njihov zahtjev da sjednica bude odgođena zbog produbljivanja krize koju je izazvalo podnošenje zahtjeva za revizijom presude po tužbi BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE