• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mur: Bilo je jasno da revizija neće uspjeti

Autor mondo.ba

Džonatan Mur šef misije OSCE-a u BiH je povodom odluke MSP u Hagu rekao da preživjeli i žrtve u BiH nisu dobili pravdu, jer nisu imali ni mogućnost da dobiju pravdu.

  "Nama je bilo jasno da revizija neće uspjeti, to je bio i naš savjet. Čuli smo od hiljada takozvanih stručnjaka da Softić ima legitimitet, mandat i punomoć. Moramo poštovati odluku, i to je naš poziv svima. Ja želim da kažem da je OSCE tu, i da će tražiti pravdu za žrtve genocida i ratnih zločina kao i ranije", objasnio je Moore. 

Jedan od prvih je koji je kazao da treba odustati od revizije, a danas je za N1 rekao da uvijek treba govoriti u kontekstu potrage za pravdom, kazavši da "svi imaju pravo tražiti pravdu".

"Međunarodni sud pravde je jasno rekao da BiH to nije uradila, i Međunarodni sud pravde radi po poziciji država. Činjenica da pojedinci koji su to uradili tvrdeći da je to u ime BiH. Čuli smo ko je krenuo sa revizijom, Izetbegović ili Softić sam, nije mi jasno. Ali to nije potez BiH, to je zaključak Međunarodnog suda pravde", pojasnio je Mur, prenosi N1.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE