• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kotoran iz Banjaluke vraćen u KPZ Foča

Autor mondo.ba

Serijski ubica, Goran Kotaran (33) je danas u popodnevnim časovima iz Banjaluke vraćen u Kazneno popravni zavod Foča, saznaje ATV.

 Goran Kotoran KPZ Foča Banjaluka Izvor: Mondo.ba, Brankica Spasenić
UKC RS
Izvor: Mondo.ba, Brankica Spasenić

Kotaran je prethodno uz jake mjere obezbjeđenja prebačen iz Foče na Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, zbog nepoznatog zdravstvenog problema.

Zbog izrazite osjetljivosti slučaja, nije objavljena precizna lokacija, odnosno klinika na kojoj je boravio ovaj osuđenik, kojeg su dok je bio na UKC RS čuvali članovi Jedinice za podršku MUP-a RS.

U vrijeme hapšenja u junu 2006. godine Kotaran je ocijenjen kao najopasniji ubica u istoriji RS i BiH. Nedugo nakon deportacije iz Švedske u porodičnoj kući u Kozarskoj Dubici ubio je Seada Kanurića (49) zvanog Stevo Mucavi i Predraga Vrbana (31) zvanog Pedi Lopov. Nakon što ih je zadavio golim rukama, njihova tijela je zakopao u dvorištu kuće.

Suđenje Kotoranu su pratile jake mjere obezbjeđenja obzirom da su se pojavile informacije kako se sprema njegova likvidacija.

“Kotaran je dio svog života proveo u Švedskoj gdje su ga dovodili u vezu sa više nerasvijetljenih ubistava. Nakon postupka Švedska ga je deportovala u BiH. On je ujedno bio prvi koji je tokom sudskog postupka u Banjaluci svakodnevno nosio pancirni prsluk”, podsjetio je izvor blizak pravosuđu RS za ATV.

Kotaran je osuđen zbog dvostrukog ubistva i služi kaznu u KPZ Foča.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

zena-zmaj

Simpatican ovaj Nikola

MONDO REPORTAŽE