• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: SNSD ubjedljivo vodi na izborima MZ

Autor mondo.ba

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić rekao je da SNSD uvjerljivo vodi na izborima za savjete mjesnih zajednica na biračkim mjestima u mjesnim zajednicama u gradu Banjaluci.

 Radojičić: SNSD ubjedljivo vodi na izborima MZ Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Na više od pola prebrojanih biračkih mjesta, imamo negdje i do 90 odsto glasova", rekao je Radojičić večeras novinarima u Banjaluci, prenosi Glas Srpske.

On je istakao da SNSD u ovom momentu vodi u Pobrđu, Ljubačevu, Bronzanom Majdanu, Kočićevom vijencu, Drakuliću, Paprikovcu, Obilićevu jedan i dva, Stratinskoj, Kmećanima, Česmi, Novoj Varoši, Rosuljama, Centru dva, Boriku dva, Šimićima, Laušu jedan i dva, Mišinom Hanu, Bočcu, Saračici, Donjim Kolima, Kolima i Lazarevu.

"To je ukupno oko 154 od oko 170 mjesta u savjetima mjesnih zajednica, što je više nego uvjerljivo. Nešto mjesta su osvojili kandidati iz Ujedinjene Srpske, a opozicije gotovo da i nema", rekao je Radojičić.

On je precizirao da se odazvalo 22.000 birača, pogotovo na seoskom području, kao i na lokalnim izborima.

"Ovi izbori su pokazali i da se bez velike kampanje i oglašavanja 22.000 Banjalučana odazvalo na glasanje. Izbori su protekli mirno i uredno, bez ikakvih incidenata i problema", zaključio je Radojičić.

On je ranije danas rekao da su izbori za savjete mjesnih zajednica važan test za opšte izbore iduće godine, jer su prije šest mjeseci održani lokalni izbori.

Prema njegovim riječima, za SNSD su važni izbori za savjete mjesnih zajednica, jer ova stranka već dva mjeseca radi kao da su lokalni izbori sa svim formiranim štabovima. Na području grada Banjaluka danas su održani izbori u svih 57 mjesnih zajednica.

Građani su glasali putem otvorenih lista, poimenično za kandidate. Birači su glasali najmanje za jednog kandidata, a najviše za onoliko koliko se bira na području njihove mjesne zajednice. Biračka mjesta su bila otvorena do 16 časova.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE