• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poreska uprava: Aktivirajte eRačun

Autor SRNA

Poreska uprava Republike Srpske pustila je u rad novu uslugu elektronskog dostavljanja računa (eRačuna) za porez na nepokretnosti poreskim obveznicima, koja će im od ponedjeljka. 3. aprila, biti dostupna na internetu.

U toku su aktivnosti na kreiranju poreskih računa za porez na nepokretnosti u elektronskom obliku pa će svi poreski obveznici koji se registruju za ovu novu uslugu, kada račun bude kreiran, na svoju mejl adresu dobiti obavještenje da im je kreiran poreski račun u elektronskom obliku, koji će tada moći pregledati i preuzeti, saopšteno je iz Poreske uprave.

Ovo novo funkcionalno i ekonomično rješenje, između ostalog, omogućava poreskim obveznicima aktiviranje usluge elektronskog dostavljanja računa za porez na nepokretnosti bez potrebe dolaska na šaltere Poreske uprave Republike Srpske.

Dostupno je svima na internet stranici https://eusluge.poreskaupravars.org/, gdje obveznici koji nisu korisnici eUsluga mogu da unošenjem traženih podataka aktiviraju uslugu eRačun i koriste pogodnosti te usluge.

Cilj elektronskog računa za nepokretnosti je da se smanje troškovi obrade podataka, zatim efikasnija, brža i jeftinija dostava računa za porez na nepokretnosti, ali i digitalna transformacija, odnosno da omogući da Poreska uprava postane joše efikasniji servis građana.

Ova usluga poreskim obveznicima-vlasnicima nepokretnosti u Republici Srpskoj, koji žive u BiH ili inostranstvu, omogućava da jednostavno kroz nekoliko koraka putem interneta imaju uvid u svoje obaveze za porez na nepokretnosti.

Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike da se registruju za ovu novu uslugu i iskoriste njene pogodnosti, te na taj način sebi uštede vrijeme.

"Račun će stizati u kraćem roku i moći će se pregledati i preuzeti sa bilo kojeg mjesta gdje postoji internet konekcija, dok ćemo na taj način sačuvati i prirodu, te osloboditi prostor u svojim ladicama, jer ćemo imati manje papirnih računa", dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE