• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjednica Predsjedništva BiH 11. aprila?

Autor SRNA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da postoji mogućnost da sjednica Predsjedništva bude održana 11. aprila, ali da još nije zakazana, niti je poznat njen dnevni red.

 Sjednica Predsjedništva BiH dogovorena za 11. april? Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

U svakom slučaju, ističe on, članovi Predsjedništva BiH moraju dati političku ocjenu svih poteza i aktivnosti koji su doveli do usložnjavanja političke krize u BiH.

"Ne mogu preći preko paralelizma u radu institucija BiH kao da se ništa nije desilo, ne mogu da prihvatim ni jednostrano davanje instrukcija `svojim ambasadorima` kako je to rađeno, ne mogu da pređem ni preko toga da mi se pošta neovlašteno otvara, da se odluke u ime BiH donose u neformalnim krugovima i tako dalje", rekao je Ivanić novinarima u Sarajevu.

On je izrazio spremnost da uloži dodatni napor kako bi Predsjedništvo BiH izašlo iz evidentne krize u koju je zapalo nepromišljenim i jednostranim potezima bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića.

"Neću dozvoliti nikome da ponižava ni mene, ni moj srpski narod, kao ni entitet Republiku Srpsku iz koje dolazim", naglasio je Ivanić.

On je čestitao Aleksandru Vučiću pobjedu na predsjedničkim izborima, ističući da je to novi znak i doprinos stabilnosti u regionu i odnosima BiH i Srbije.

"Ako BiH želi da ima normalne odnose sa Srbijom, onda je više nego jasno da u Vučiću imamo dostojnog partnera za to. Međutim, očekujem da se o tome u prvom redu izjasni bošnjačka politička scena u BiH i njeni lideri", naveo je Ivanić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE