• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Agrokor dobavljačima u BiH duguje 250 miliona KM?

Autor mondo.ba

Nakon konsultacija kolegijuma Savjeta ministara BiH odlučeno je da u nerednih nekoliko dana bude održan sastanak sa članicama uprava kćerki-firmi Agrokora u BiH.

 Koliko Agrokor duguje dobavljačima u BiH Izvor: Samir Cacan, mondo.ba
Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

  "Sastanak je potreban radi sagledavanja cjelokupne situacije i mogućih negativnih implikacija u BiH", rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, prenosi N1.

On je rekao da je 250 miliona KM duga prema dobavljačima trenutni nezvanični podatak kojim raspolaže Savjet ministara BiH.

I Vlada Federacije BiH danas razmatra Informaciju o mogućim štetnim posljedicama za Federaciju Bosne i Hercegovine finansijskih problema koncerna Agrokor.

Ranije je za N1 potvrđeno iz Spoljnotrgovinske komore BiH da će u narednoj sedmici biti održan sastanak sa članicama uprava kćerki-firmi Agorokora u BiH, kojem bi trebao prisustvovati premijer Federacije BiH Fadil Novalić, te ambasador Hrvatske u BiH.

Podsjetimo, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić ranije je govorio o aferi Agrokor koja potresa Hrvatsku i mogućim implikacijama na Bosnu i Hercegovinu s obzirom da u našoj zemlji posluje nekoliko firmi ove kompanije među kojima je i Konzum.

"Hrvatska je na nogama zato što je tamo 85 posto događaja i preduzeća. U BiH 36 posto tržišnog kolača je u rukama Konzuma, lider je Bingo sa 42 posto. Mnogo veći problem je sa dobavljačima, negdje oko 450 miliona KM. Konzum ima imovinu ukoliko bi se bilo šta dogodilo", izjavio je Novalić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE