• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović o "Ljubiji": Većina neće biti ugrožena

Autor Agencije

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da vladajuća većina neće biti ugrožena zbog prijedloga Vlade Srpske u vezi sa prodajom Rudnika "LJubija", čak i ako bude usvojeno rješenje koje DNS ne podržava.

 Čubrilović o "Ljubiji": Većina neće biti ugrožena Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk


Čubrilović vjeruje da je Vlada studiozno pristupila tom pitanju, te dodaje da će DNS imati stav prije sjednice Narodne skupštine, nakon što dobro analizira ponuđene materijale.

"Ako je tačno, a nemamo razloga da sumnjamo u Vladu i resorno ministarstvo, da je ponuda Izraelaca mnogo povoljnija, da nude veće mogućnosti za razvoj, dakle ako se pokaže da je to stvarno tako, onda nema razloga da se to ne podrži. Ali, DNS će uvažiti stav predsjednika stranke Marka Pavića jer je on najdirektnije vezan za regiju Prijedor, na koju se ovo pitanje najviše odnosi", rekao je Čubrilović koji je i potpredsjednik DNS-a.

On je za "Nezavisne novine" istakao da se odluka većine mora poštovati, kakva god da bude.

Prema njegovim riječima, DNS podržava Vladu i skupštinsku većinu, ali ima primjedbe na rad nekih resora o kojima raspravljaju na nivou koalicije.

"Objektivno, Vlada ima puno problema oko nelikvidnosti, stanja u budžetu. O svemu tome treba razgovarati otvoreno i pošteno", rekao je Čubrilović.

On je naveo da je u protekle dvije i po godine skoro deset odsto poslanika promijenilo politički dres, ali da to ne utiče bitno na rad Narodne skupštine, te da je skupštinska većina stabilna bez obzira na negativno glasanje tri poslanika iz većine za imenovanja u Agenciji za bankarstvo Srpske na prošloj sjednici.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE