• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Odvojeno ćemo obilježavati Dan VRS

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će Dan Vojske Republike Srpske biti obilježavan odvojeno od Oružanih snaga BiH i mimo kasarni ovih snaga.

 Dodik obilježavanje Dana VRS Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO
Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO


"Nikakve milostinje ne tražim, pogotovo ne sa nivoa BiH. Ukoliko ne stignemo ove godine, narednih ćemo sigurno posebno obilježavati Dan VRS", rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da je VRS neupitna sa stanovišta doprinosa za slobodu srpskog naroda i stvaranja Republike Srpske.

"Bilo kakav pokušaj bacanja tamne mrlje na obilježavanje Dana VRS ne dolazi u obzir. Prema tome, već ove godine ćemo pokušati da obilježimo ovaj dan mimo kasarni Oružanih snaga BiH", dodao je Dodik.

On je naglasio da Oružane snage BiH sve više nisu snage svih u ovoj zemlji, jer pokušavaju da se postave na neki drugi način.

"NJihove su igre o tome šta je nekome dozvoljeno, a šta nije u BiH, a ne naše. Vojska Republike Srpske će posebno obilježavati svoj dan, a već danas sam formirao ekipu koja bi ovo trebalo da uradi", rekao je Dodik.

On smatra da je od početka bila greška što se dozvolilo da se sve obilježava u okviru Oružanih snaga BiH i da se zavisi od nečije volje.

"Kada je riječ o drugom dijelu BiH, onda se ne postavlja ništa ovako. Oružane snage su vještačka kategorija, nisu snage BiH, nego NaATO i nekih drugih faktora", zaključio je Dodik.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine i postojala je do 1. januara 2006. godine, nakon čega je integrisana u Oružane snage BiH kao Treći puk.

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

kfo

Ama sta svi vi kacete na Dodika.Zasto niko nist ne govori bakiru i ostalim izdajicama.

off

Dali bi ti desnicaru dao svoju ocevinu i djedovinu nekome iako nemas na njoj nista.Nelupaj majke ti tvoje.

Dule

Al nas ovaj covjek vuce za nos pa to nije normalno vidi da narod odlazi zbog egzistencije i on opet samo o nacionalizmu nema sta najveci srbin i patriota! Valjda ce mu doci kraj jednom i njemu i citavoj ekipi!

desnicar

Samo ti precednice hvataj na nacionalnoj osnovi, daj radi malo na zaposlenju naroda. Sta nas briga za republikom u kojoj nemozes normalno zivjeti.!!!

Borac RVI

@desnicar Dan VRS treba da se obilježava i proslavlja a Republika Srpska je na prvom mjestu. Ovaj komentar koji daje desničar je sraman,on vrijeđa borce, rvi, porodice poginulih boraca i cijelu VRS, kaja je odbranila srpski narod i Republiky Srpsku.

MONDO REPORTAŽE