• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcize će podržati sedam ili osam poslanika SDA

Autor SRNA

Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu, nakon konsultacija u Klubu poslanika te stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH, da će sutra sedam ili osam poslanika podržati set zakona o akcizama.

"Tu su i zaključci koji trebaju olakšati primjenu akciza, posebno za poljoprivrednike i nadam se da će i oni biti usvojeni, te da će se BiH naći u situaciji da povuče skoro milijardu KM kredita, čime će biti omogućeno da se nastavi izgradnja 79 kilometara auto-puta", rekao je Izetbegović novinarima. 

On je istakao da je još bitnija činjenica da će na stotinu mjesta širom BiH biti građene i obilaznice, treće trake, tuneli, što će olakšati kretanje na magistralnim putevima i cestama.

Izetbegović nije želio da navede ko će od poslanika SDA glasati za set zakona o akcizama.

Poslanik SDA Sadik Ahmetović izjavio je da će sutra odlučiti kako će glasati o setu zakona koji su potrebni za nastavak aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Zahtjev Savjeta ministara BiH za razmatranje po hitnom postupku četiri zakonska prijedloga čije usvajanje predstavlja uslov za nastavak kreditinog aranžmana sa MMF-om na dnevnom je redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE