• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović ručao sa američkom ambasadorkom

Autor mondo.ba

Čubrilović i Kormakova razgovarali o reformskom putu ka Evropskoj uniji i aktuelnim pitanjima

 Čubrilović ručao sa američkom ambasadorkom  Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je na radnom ručku u Banjaluci razgovarao sa ambasadorkom SAD u BiH Morin Kormak o ekonomskim i političkim prilikama u BiH i daljem reformskom putu ka Evropskoj uniji.

Kako je saopšteno iz Narodne skupštine RS, ambasadorka Kormak podvukla je da su SAD čvrsto uz BiH i njene institucije na putu evropskih integracija i provođenja reformskih procesa koji će donijeti poboljšanje životnog standarda svih građana. Istakla je važnost najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske – Narodne skupštine na tom putu, kao i na putu očuvanja i razvoja demokratije. 

"Predsjednik Čubrilović podvukao je nepohodnost komunikacije i partnerstva, posebno naglašavajući da bi prioritet i političara i stranih diplomata, koji žele dobro BiH, trebalo da bude dovođenje zdravih investicija i smanjenje stope nezaposlenosti. On je izrazio nadu da će američki investitori u vremenu koje dolazi prepoznati svoj interes kroz ulaganja u privredu Republike Srpske,'' saopšteno je iz NSRS.

Kako se navodi, na sastanku je bilo je riječi i o aktuelnim političkim temema u RS i BiH i stavovima DNS-a, čiji je Čubrilović potpredsjednik. 

Podsjetimo, predsjednik DNS, Marko Pavić nedavno je izjavio da će ova stranka na narednim izborima imati kandidata za predsjednika RS, ili za člana Predsjedništva BiH i da očekuje da koaliconi partneri DNS-a, Socijalistička partija i Savez nezavisnih socijal demokrata podrže te prijedloge.

Pojedini mediji spekulisali su da bi kandidat za predsjednika RS na opštim izborima 2018. godine mogao biti upravo Čubrilović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE