• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP: Iniciraćemo opoziv Vlade Srpske!

Autor SRNA

Glavni odbor Partije demokratskog progresa smatra da je stanje u Republici Srpskoj loše i da je zbog toga potrebno inicirati skupštinsku proceduru opoziva aktuelne Vlade Srpske, izjavio je predsjednik ove partije Branislav Borenović.


Borenović je najavio da će u narednim danima biti obavljeni razgovori sa ostalim klubovima poslanika u Narodnoj skupštini Srpske kako bi bili ispunjeni uslovi, definisani skupštinskim Poslovnikom, za iniciranje opoziva Vlade.

"Vlada Srpske nije dala odgovor ni na jedno ključno pitanje u Republici Srpskoj i ima loše rezultate i naš stav za opoziv je logičan i opravdan i to bi bilo rješenje na sve anomalije u Srpskoj", rekao je Borenović novinarima nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a.

Prema njegovom mišljenju, ekonomska i socijalna situacija u Srpskoj je loša, zaduženost je velika, kao i dugovi prema budžetskim potrošačima, poljoprivrednicima, zaposlenim u željeznicama.

Borenović je naveo da je Glavni odbor PDP-a dao punu podršku ključnim licima iz ove partije u zajedničkim institucijama BiH, predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i ministru inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Igoru Crnatku, kao i načinu kako oni brane interes Srpske.

"Oni su odnijeli mnogo važnih političkih pobjeda kojima su zaustavili dalje negiranje Republike Srpske koja je dejtonska kategorija", kaže Borenović.

On je naveo da je Perica Bundalo izabran za generalnog sekretara PDP-a, a Dijana Čekić za člana Predsjedništva te stranke

CRNADAK: LIVNE NIŠTA NIJE REKAO O STAVU VLADE IZRAELA

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da su odnosi BiH i Izraela veoma dobri, a da su događanja u vezi sa Predstavništvom Republike Srpske u toj zemlji "nepotrebna stvar koja se desila i koju treba što prije razriješiti".

Crnadak je rekao novinarima u Banjaluci da se nada da će institucije Republike Srpske reagovati o pitanju stavova koje je jasno i precizno navela Vlada Izraela kada je riječ o Predstavništvu Srpske u toj zemlji.

On je naveo da šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne danas ništa nije rekao o onom što tvrdi Vlada Izraela.

"Mi imamo stav (Vlade Izraela) da je on (Livne) persona non grata u institucijama Izraela i ne smije biti prisutan na sastancima koje će ambasador Izraela u BiH imati u Banjaluci", rekao je Crnadak.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Federacija BIH

Skinite Dodika i imacete lep zivot u dijelu Bosne i Herzogovine nazvat r.s

MONDO REPORTAŽE