• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će "Ljubija" ugroziti vladajuću koaliciju?

Autori mondo.ba Autori SRNA

Jesmo koalicioni partneri, ali nismo istomišljenici, kaže Marko Pavić.

  Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić izjavio je danas da odluka o Rudniku željezne rude "Ljubija" ne utiče na koalicione partnere i da jedna tačka dnevnog reda na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske ne može da utiče na raspad vladajuće koalicije u Srpskoj.

On je istakao da su stavovi koalicionih partnera o "Ljubiji" i kompaniji "Alumina" davno izrečeni.

"Mi smo lijepo sjeli i nismo uspjeli da se dogovorimo. Svako radi ono što smatra da je u ovom momentu potrebno. Dakle, mi jesmo koalicioni partneri, ali nismo istomišljenici", rekao je Pavić, koji danas prisustvuje Izbornoj skupštini Gradske organizacije DNS-a Prijedor.

Pavić je rekao da ostaje pri jučerašnjoj izjavi da Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske u slučajevima "Ljubije" i "Alumine" ima veliku odgovornost i obavezu da u ime Srpske predloži rješenje koje će biti na korist svim građanima, a ne pojedincima.

Na čelu pomenutog ministarstva nalazi se Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije koja zajedno sa DNS, i SNSD čini vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj. 

Nakon što je Vlada RS donijela odluku da državni kapital u RŽR "Ljubija" proda kompaniji ''Izraeli investment grup'', Demokratski narodni savez je u nekoliko navrata ponovio da se protivi ovakvoj prodaji, ali istovremeno tvrdeći da odnosi u vladajućoj koaliciji nisu narušeni. Međutim, predsjednik DNS je nedavno najavio kolika bi mogla cijena biti tog "koalicionog mira."

"Prvi put ćemo na narednim izborima kandidovati našeg člana ili za predsjednika Republike Srpske ili za člana Predsjedništva BiH. Smatramo da do sada nismo imali kapacitet da to uradimo, uvijek smo davali koalicionim partnerima ta mjesta i očekujem da će oni sada nama uzvratiti takvim povjerenjem", rekao je Pavić.

Za 4. maj je zakazano javno saslušanje  o prodaji ''Ljubije'', kada će se pred skupštinskim Odborom za privredu naći predstavnici "Izrael investment grupe" i "Arselor Mitala", te predstavnici državnog kapitala i sindikata.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Normalno da nece. Bolje ista nego nista.

xxx

Nece ugroziti koaliciju previse se dobro znaju da bi ugrozili sve dobro sto su uradili za svoje djepove na ustrb ovog naroda

MONDO REPORTAŽE