• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Da Beograd ponovo bude centar regiona

Boris Tadić izjavio je da Beograd u narednim godinama mora da obezbedi razvoj čitave Srbije i da ponovo postane centar zbivanja na Balkanu.

 Tadić: Da Beograd ponovo bude centar regiona Izvor: MONDO

Na predstavljanju programa, nosilac izborne liste "Za evropski Beograd" i predsednik Republike je izrazio uverenje u njenu pobedu na lokalnim izborima koji će, zajedno sa parlamentarnim i pokrajinskim, biti održani 11. maja.

"Oni koji su rušili ovu zemlju, oni koji su gradili politiku koja je rušila mostove, koji su nas vodili u izolaciju, ne mogu više nikada vladati ovom zemljom", poručio je Tadić na prvoj predizbornoj konvenciji liste, održanoj u u novobeogradskom Ekspo centru.

"Razvoj Beograda ne može biti obezbeđen kroz nova razaranja. Ovaj grad mogu graditi samo oni koji imaju jasnu viziju njegove perspektive. Oni koji nisu osudili rušenje Beograda pre nekoliko nedelja ne mogu biti njegovi graditelji", rekao je Tadić.

On je dodao da će njegova uloga predsednika Srbije biti kompatibilna sa razvojnim ciljevima Beograda, odnosno da će nastojati da bude veza Srbije sa svetom.

"Moja uloga je da vodim politiku koja uspostavlja mir, da pomirim zavađene, da napravim kompromis kada je potrebno, ali da nikada ne odustanem od ključnih ciljeva: ulaska Srbije u EU, odbrane integriteta ove zemlje i boljeg života građana", istakao je Tadić.

"Ovaj grad nikada neće dozvoliti da mu krše dostojanstvo, kao što ova zemlja neće dopustiti da joj iko oduzme njen identitet, ali mi ćemo naše dostojanstvo i identitet braniti na dostojanstven i civilizovan način", rekao je Tadić.

Predsednik G17 plus i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, čija stranka je deo liste "Za evropski Beograd - Boris Tadić", rekao je da su predstojeći izbori najvažniji od 2000. godine i da se na njima građanima postavlja pitanje da li žele da Srbija i Beograd budu jaki i da idu u Evropu, ili će da dozvole Srpskoj radikalnoj stranci da ih vrati u izolaciju.

"Naša obaveza je da budućnost pretvorimo u sadašnjost i da od Beograda načinimo motor razvoja čitave Srbije", poručio je Dinkić.

Prema njegovim rečima, do kraja mandata novog gradonačelnika u Beogradu, između ostalog, moraju biti završena tri nova mosta i saobraćana obalaznica oko grada, ali i započeta izgradnja metroa.

"Samo Srbija u EU znači i metro, i tri nova mosta, i rešavanje problema saobraćaja u Beogradu... 11. maja izbor je lak - treba glasati za broj 1, i mi ćemo to učiniti jer Srbija mora napred", rekao je Dinkić.

Na skupu, kome su prisustvovali odbornički kandidati liste "Za evropski Beograd - Boris Tadić", o razvojnim perspektivama glavnog grada govorio je i kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas, koji je istakao da će njegov cilj biti da Beograd postane metropola evropske Srbije.

"Ima onih koji bi hteli da nas 11. maja vrate unazad 10 ili 15 godina, i ja im sa ovog mesta poručujem da nema više povratka u prošlost", kazao je Đilas.

On je istakao da ne želi da sugrađanima daje nerealna obećanja, ali da može da garantuje da će tokom svog mandata, između ostalog, omogućiti da sva deca imaju mesto u zabavištima i da u gradu više ne bude nijedne neasfaltirane ulice.

"Nemojte da nam oni koji su srušili desetine mostova u ovoj zemlji pričaju o mostovima. Samo se sklonite u stranu i pustite nas da radimo", poručio je Đilas svojim protivkandidatima.

Predsednik beogradskog odbora G17 plus i ministar zdravlja Tomica Milosavljević ocenio je da je 11. maj "dan podvlačenja crte i podnošenja računa građanima Srbije".

"Birajući Borisa Tadića za predsednika građani su odabrali političku stabilnost, ekonomski razvoj i Evropu. Jedanaesti maj je trenutak kada će građani Srbije ponoviti svoju odluku", rekao je Milosavljević.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE