• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ahmetović i Sokolović isključeni iz SDA

Autor SRNA

Predsjedništvo SDA danas je jednoglasno isključilo iz stranke Sadika Ahmetovića i Salku Sokolovića, jer su u parlamentu BiH osnovali nezavisni klub.

  Potpredsjednik stranke Šefik DŽaferović rekao je novinarima da bi Sadiković i Sokolović trebalo da vrate mandate stranci "koje nikada ne bi dobili samostalno iako su bili nosioci lista". 

DŽaferović je objasnio da je članstvo Ahmetovića i Sokolovića u SDA prestalo kada su osnovali drugi klub zbog čega je danas donesena odluka o njihovom isključenju, te da je opštinskim odborima naređeno da ih brišu iz evidencije.

Ahmetović i Sokolović, koji su članovi SDA bili od 1990. godine, zbog neslaganja sa politikom vrha ove stranke, odnosno odlukama čelnih ljudi, formirali su u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH zajedno sa Senadom Šepićem nezavisni klub poslanika Nezavisni blok.

Na prošloj sjednici Predsjedništva SDA Ahmetović i Sokolović dobili su opomene pred isključenje, dok je Senad Šepić tada isključen iz stranke.

Poslije današnje sjednice Predsjedništva SDA istaknuto je da stvari u SDA odlično funkcionišu, te da ne postoje nikakvi problemi niti frakcije.

"Predsjedništvo SDA smatra da je veoma važno da BiH što prije usvoji set zakona o akcizama iz razloga o kojima smo do sada mnogo puta govorili. Izražavamo žaljenje što su u Parlamentarnoj skupštini BiH prevagnuli politikanstvo i borba za jeftine političke poene nad interesom BiH i njenim ekonomskim razvojem", rekao je DŽaferović.

On je dodao da se očekuje da nadležni hitno preduzmu korake da bi set zakona o akcizama konačno bio usvojen.

Na sjednici je donesen i zaključak kojim se bez odlaganja zahtijeva hitno rješavanje pitanja održivog finansiranja Javnog RTV servisa.

"Smatramo da je to najefikasnije ostvariti naplatom putem računa za električnu energiju i Klub SDA u Parlamentu BiH zadužen je da ovo uputi u proceduru po hitnom postupku", naveo je DŽaferović.

Tagovi

SDA

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

A šta bi sa cetvrtim?

MONDO REPORTAŽE