• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mektić: Ne bojim se atentata

Autori mondo.ba Autori Agencije

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet nakon što je zaprimilo informaciju Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH o pripremi atentata na ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

Ovu informaciju potvrdio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić potvrdio je za Televizju "N1" da Direkcija raspolaže informacijama o mogućoj ugroženosti Mektića.

Prema njegovim riječima, depeša o ovoj prijetnji početkom sedmice dostavljena je na adrese Agencije za istrage i zaštitu, MUP-a Republike Srpske i Federalne uprave policije radi podizanja stepena zaštite Mektića.

On nije želio da saopšti više podataka o sadržaju prijetnji i mjerama koje se preduzimaju na zaštiti ministra bezbjednosti BiH.

Mediji prenose da OBA posjeduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora da se u kriminalnom podzemlju pokušava angažovati lice koje bi pripremilo i izvršila atentat na Mektića.

Mektić je izjavio da ga nije strah, ali da prijetnje doživljava ozbiljno.

"Nije me strah, ali kao svaki normalan čovjek doživljavam to ozbiljno. Agencije će sve to da provjere i sigurno će utvrditi da li je osnovano i na koji način je uopšte do toga došlo", rekao je Mektić za sarajevske medije.

SDS: Zaštititi Mektića

SDS zahtijeva od nadležnih institucija da preduzmu sve mjere zaštite ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, ali i da do kraja rasvijetle pripremu atentata, otkriju i procesuiraju one koji su trebali da ga izvrše, kao i naručioce zločina.

"Informacije do kojih je došla Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH o pripremi atentata na Mektića, a koje su objavljene u medijima, alarm su svim institucijama da opasni kriminalni milje i njihovi patroni neće birati sredstva da se zaštite od odgovornosti pred pravnom državom za svoja zlodjela, kako bi njihova kriminalna djela ostala nerasvijetljena", saopšteno je danas iz SDS-a.

SDS traži od svih institucija da odgovorno i snažno reaguju.

"Organizatorima atentata i njihovim patronima poručujemo da neće zastrašiti ni Mektića, ni SDS i da će borba sa kriminalcima i pljačkašima biti još snažnije nastavljena", dodaje se u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Mektpicu cuvaj se sam pa ce te i Cog cuvati. Ako se oslonis na agencije lose ti se pise

MONDO REPORTAŽE