• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni "Mital" ne odustaje od "Ljubije"

Autori mondo.ba Autori SRNA

Kompanija ''Mital'' pozdravila jučerašnje glasanje u NSRS i najavila da neće odustati od RŽR ''Ljubija''.

 Ni "Mital" ne odustaje od "Ljubije" Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

“Arselor Mital” saopštio je danas da očekuje detaljne instrukcije za sljedeću fazu u procesu prodaje Rudnika željezne rude “Ljubija” u nadi da će Vlada Republike Srpske priznati prava ove kompanije na eksploataciju rude u rudniku “Ljubija” bez daljeg odgađanja.

“Čvrsto vjerujemo da je ponuda naše kompanije za sticanje prava na udio u kapitalu RŽR-a jedina održiva i ostvariva opcija koja bi obezbijedila dugoročnu budućnost za rudarsku industriju na području Prijedora”, navodi se u saopštenju.

Kompanija je pozdravila ishod jučerašnjeg glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske i saopštila da “obavezujuća odluka” parlamenta kojom se kompaniji “Izraeli investment grupa” ne dodjeljuje državni kapital u RŽR “Ljubija” predstavlja korak naprijed u pravom smjeru.

“Budući većinski vlasnik RŽR-a mora imati neophodnu ekspertizu u rudarskoj industriji da bi mogao da upravlja rudnikom `LJubija`, kao i sposobnost da garantuje komercijalno tržište za rudu koja se proizvodi u tom rudniku”, navodi se u saopštenju.

Narodna skupština Republike Srpske odbila je juče prijedlog Vlade Republike Srpske da državni kapital u RŽR-u proda “Izraeli investment grupi”. Kompanija “Arselor Mital” takođe je zainteresovana za kupovinu državnog kapitala u “Ljubiji” o čemu je Vladu Republike Srpske prvi put obavijestila 2008. godine.

Podsjećamo, direktor "Izrael investment grupe" Evgenij Zotov rekao je danas da ova kompanija neće odustati od kupovine državnog paketa akcija u RŽR "LJubija", uprkos tome što Narodna skupština Republike Srpske nije dala saglasnost na odluku Vlade RS.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE