• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijerka: Ne vidim potrebu da Đokić nosi krivicu

Autor SRNA

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas da bi u narednih nekoliko dana trebalo da bude održan sastanak predstavnika SNSD-a, DNS-a i SP-a na kojem bi bilo razgovarano o mnogo tema.

 Željka Cvijanović sastanak koalicije Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk


"Ne mogu tačno reći kada će biti održan sastanak, jer još nije zakazan, pretpostavljam da će to biti u narednih nekoliko dana. U suštini, imamo redovne sastanke svaka dva do tri mjeseca, tako da je sada vrijeme za tako nešto", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Donjem Pervanu kod Banjaluke.

Ona je podsjetila da se sva kadrovska pitanja rješavaju na nivou koalicije SNSD, DNS, SP, te da je do sada tako rađeno i da će isto biti i u budućnosti.

"Ne vidim nikakvu potrebu da ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić bude taj koji bi navodno trebalo da nosi krivicu za neuspjeh jedne tačke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, jer nije bila samoinicijativna namjera, niti Đokićev i prijedlog njegovog ministarstva", dodala je Cvijanovićeva i ponovila da je odluka Vlade bila da se u skupštinu proslijede ponude o prodaji akcija Rudnika željezne rude "LJubija"

Ona ne očekuje ništa od posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi Srpske, jer je, kako je navela, isfabrikovana tema potrebna opoziciji.

"Opozicija ovom temom želi da sakrije sve pukotine i katastrofu sa kojima su suočeni u svojim redovima. Moraće se malo sačekati sa smjenom sadašnje vlasti u Srpskoj, jer ako se uzme u obzir ovih godinu i po do opštih izbora, pa onda još četiri godine, biće malo duže čekanje", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenom mišljenju, namjera nije bila da se raspravlja u Narodnoj skupštini Republike Srpske o navedenoj temi.

"Svugdje u svijetu, pa i u Republici Srpskoj skupštinski dnevni red definiše vlast, a ne opozicija", dodala je Cvijanovićeva.

Na pitanje kako kometariše izjavu lidera SDS-a Vukote Govedarice da je "ovo najlošija vlast i da bi premijer trebalo da završi u zatvoru", Cvijanovićeva je rekla da bi Govedarica u zatvor poslao svakoga koga ne može da pobijedi na izborima, uključujući ne samo političke partije, nego i građane koji nisu glasali za njega.

"Tih koji su glasali za neke druge političke partije, odnosno za SNSD je mnogo više nego onih koji su glasali za SDS. Govedarica je svoju nesposobnost da upravlja partijom, da razumije određene procese i da kaže određene stvari onda kada je potrebno demonstrirao prije nekoliko dana kada je prvo rekao da nema nikakvih struja u njegovoj partiji, a onda dan poslije kaže da postoje tri frakcije i objasni da je sve stvar demokratije", podsjetila je Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a.

Ona smatra da je u SDS u velikom problemu, jer joj se članstvo osipa, postoji opšta dezorijentisanost i mnogi u ovoj partiji kažu da Govedarica nije postavljen da bude lider, nego da je neka vrsta zakrpe da se sve na raspe.

"Govedarica nema kredibilitet da priča o nekome kako bi trebalo da ide u zatvor ili ne. Nije on taj koji o tome odlučuje, a nema uopšte kredibilitet da nekom nešto kaže, jer je činjenica da je slupao skupštinski automobil, nakon čega je otišao sa lica mjesta i obmanjivao javnost da je izvršen uviđaj, pa je i policija morala da ga demantuje", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da narod 11 godina nije prepoznao da je SDS potencijalna narodna vlast, te da će tako ostati još toliko.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE