• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Opozicija nema podršku za dnevni red

Autori mondo.ba Autori SRNA

Izvršni komitet SNSD-a odbacio je inicijativu opozicije za smjenu Vlade Republike Srpske, saopštio je lider SNSD-a Milorad Dodik, ističući da SNSD stoji iza Vlade Republike Srpske.

 Dodik: Opozicija nema podršku za dnevni red Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

"Vlada predvođena Željkom Cvijanović uspješno obavlja posao i pokušaćemo da unesemo novu dinamiku i novi entuzijazam koji je potreban i da u tom pogledu animiramo ljude koji čine Vladu", rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Na pitanje novinara da li to znači i nove ljude u Vladi, Dodik je rekao da, kada je riječ o Vladi Republike Srpske, nikada ne treba zatvoriti mogućnost da se ponešto negdje i promijeni.

"U tom pogledu treba obaviti ozbiljnu raspravu i sa stanovišta tog entuzijazma procijeniti potencijale postojećih ministara, odnosno dati im određeno vrijeme i vidjeti da li mogu poboljšati rad, nakon toga postaviti osnovni cilj - opšte dobro", istakao je Dodik.

On je naveo da su mnogi od ministara dali nemjerljiv doprinos, ali da imaju neki koji se nisu snašli na najbolji mogući način, već su se snašli za nešto drugo, a ne za javni interes kojeg treba da sprovode, kao što je ministar iz DNS-a Neđo Trninić.

Inicijativa opozicije? Ma, odosmo mi kod Vučića!


Dodik je rekao da niko od kolicionih partnera neće podržati dnevni red sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o inicijativi opozicije za smjenu Vlade.

SNSD pravi zgradu u Banjaluci

Milorad Dodik je potvrdio da se nastavlja sa planovima izgradnje zgrade SNSD-a u Banjaluci.

 On je ocijenio da je realno da ljudi imaju različita mišljenja, ali da opozicija nema dovoljno glasova za smjenu Vlade.

"Riječ je o neozbiljnosti opozicije, koja fingira da je neka opozicija ovdje, a u suštini je vlast na nivou BiH koja pravi veoma loše poteze po građane Republike Srpske", istakao je Dodik

Govoreći o odnosima i saradnji u okviru vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da je Izvršni komitet SNSD-a zaključio da je neophodno u idućoj sedmici organizovati jedan širi sastanak predstavnika kolicionih partija i da se na dnevni red stave njihovi međusobni odnosi u smislu da se oni izgrade, da budu čvršći i jači, te da se eliminišu svi eventulni udari.

"Sa koalicionim partnerima nastavićemo da radimo na pitanjima u vezi sa funkcionisanjem vlasti. SNSD cijeni da je Srpska i funkcionisanje njenih institucija dobro. Republika Srpska je sigurno i prepoznatljivo mjesto po funkcionisanju za razliku od Federacije BiH kako funkcioniše i BiH koja nikako ne funkcioniše", istakao je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE