• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posebna sjednica o nepovjerenju Vladi RS

Autor SRNA

U Banjaluci je počela posebna sjednica Narodne skupština Republike Srpske, a na predloženom dnevnom redu nalazi se jedna tačka - prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Republike Srpske.

 Posebna sjednica o nepovjerenju Vladi RS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U obrazloženju ovog prijedloga, koji je opozicija u skupštinsku proceduru uputila sredinom maja, navodi se da je Vlada najodgovornija za brojne probleme u Republici Srpskoj koji postaju ozbiljniji i prijete da potpuno ugroze osnovne ustavne funkcije Republike. 


"Narodni poslanici smatraju da je svojim činjenjem, kao i nečinjenjem, lošim ili nesvrsishodnim potezima i reakcijama, odsustvom vizije i neposjedovanjem konkretnog i koherentnog plana realizacije ključnih ustavnih prava i obaveza Republike, a koje jesu u nadležnosti Vlade, sama Vlada direktno kompromitovala elementarno funkcionisanje Republike", dodaje se u obrazloženju.

Na oko 200 strana ovog dokumenta, navodi se i to da je nekompetentnost, a u mnogim aspektima i indolentnost Vlade, rezultirala činjenicom da su fiskalni i parafiskalni nameti paralizovali privredu, da su javna preduzeća i ustanove među najnesolventnijim platišama i dužnicima poreza i doprinosa, te da sistem funkcioniše isključivo na osnovu permanentnog zaduživanja.

Sjednica Narodne skupštine zakazana je u skladu sa Poslovnikom na prijedlog jedne trećine poslanika. Potpise kojim se zahtjeva sazivanje posebne sjednice 15. maja dostavilo je 28 poslanika, najavljeno je iz parlamenta Srpske.


Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

SJEDNICA NSRS VRLO BRZO ĆE ZAVRŠITI NEPOVOLJNO ZA OPOZICIJU ČAK NI PRESJEDNIK NSRS ČUBRILOVIĆ KAO NI PREMIJERKA CVIJANOVIĆKA I PRESJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE MILORAD DODIK NEĆE PRISUSTOVATI SJEDNICI NSRS ETO KOLIKO IH JE ZABRINULA INICIJATIVA OPOZICIJE

Gz

@MILOŠ Je l ti stvarno ovo racunas opoziciom?

MONDO REPORTAŽE