• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić prijavio Majkićevu ''zbog blaćenja''

Autor SRNA

Mladen Bosić protiv Dušanke Majkić podnio prijavu Komisiji za kodeks u parlamentu BiH.

 Bosić prijavio Majkićevu ''zbog blaćenja'' Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) izjavio je da je protiv poslanika SNSD-a u ovom domu Dušanke Majkić podnio prijavu Komisiji za kodeks u parlamentu BiH, za koju je nadležna Komisija za ljudska prava i izbjeglice, jer je, kako kaže, Majkićeva javno iznijela niz neistina na njegov račun.

"Bio sam šokiran kada sam neki dan na Radio-televiziji Republike Srpske u emisiji `Aspekt` slušao izjavu koleginice Dušanke Majkić da sam poslije pada Zakona o akcizama sav usplahiren i srećan strčao u restoran i rekao: 'dobro je, pale su akcize, neće biti penzija i plata'", naveo je Bosić.

On je rekao novinarima u Sarajevu da se takvim "bezočnim lažima", vođenjem politike koju utemeljuje, ne samo Majkićeva, nego i mnogo drugih političara koji su aktivni i u entitetima i na nivou BiH, dovodi cijela politička situacija u besmisao.

"To je notorna laž zato što ja nikada ne bih ni pomislio, a ne izgovorio da je dobro da penzioneri ne dobiju penziju. Očito je riječ o huškanju, o sijanju mržnje, o bezočnom blaćenju i nije to jedini primjer. Ovakav nastup imao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, jer ono što je izgovorio juče jasno govori da je riječ o političkoj strategiji blaćenja, napadanja i dizanja tenzija i pojačavanja mržnje", smatra Bosić.

On dodaje da ga je na sličan način razočarao i predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj koji je rekao da je "dobro da će biti povećane penzije u Republici Srpskoj za tri odsto u avgustu, a bile bi i ranije povećane da su predstavnici Srpske na nivou BiH radili svoj posao".

"Kolu laži nema kraja i nisam imao drugog načina da se borim protiv toga i da reagujem, nego da podnesem prijavu Komisiji za kodeks u parlamentu BiH s ciljem da razobličim način na koji se vodi politika", kaže Bosić.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE