• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović poručio Dodiku da ode „preko Vrbasa“

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Lideri SDS-a i PDP-a, Vukota Govedarica i Branislav Borenović, danas su oštro napali svog najvećeg političkog protivnika, predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

 Borenović poručio Dodiku da ode „preko Vrbasa“ Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba
Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

Reagujući na jučerašnju Dodikovu prozivku koju im je uputio povodom današnje posebne sjednice Narodne skupštine RS, opozicionari su mu uzvratili da je „kukavica“, da mu se „bliži kraj“, a Borenović mu je čak poručio da je umjesto na put u Rusiju trebao otići „preko Vrbasa“, aludirajući na banjalučku Kliniku za psihijatriju koja je tu locirana i za koju se taj izraz koristi.

- On je kukavica! U strahu je i konfuziji. Kada je trebalo pokazati srpstvo, otišao je i bavio se švercom. Dok sam ja sa 18 godina išao u rat, on je švercovao cigarete. Ja nemam ništa protiv njega lično, ali imam protiv njegove politike. I danas je pobjegao iz parlamenta. Umjesto što putuje u Rusiju, trebao je otići „preko Vrbasa“ da se malo pregleda. Nevjerovatna je njegova mržnja koja prevazilazi svaku normalnu logiku – rekao je Borenović.

Ni Govedarica nije birao riječi na Dodikov račun. 

- Ne znam odakle dolazi tolika količina mržnje prema meni i Borenoviću. Vjerovatno iz straha. Laki je malo nervozan! Dodik je prošlost. On i Željka Cvijanović će završiti u zatvoru poslije izbora 2018. godine, samo on u muškom, a ona u ženskom odjeljenju. Dodik je prošlost, a očigledno da on ne razumije biološke i političke procese. RS traži nove, mlade ljude, koji nisu opterećeni – dodao je Govedarica.

S obzirom na to da inicijativa opozicije za razmatranje opoziva Vladi RS danas nije prošla ni dnevni red u Narodnoj skupštini RS, oni su najavili „vanparlemantarnu borbu“.

Borenović je istakao da se ta opcija ne isključuje, da će se oblici te borbe ozbiljno razmotriti, dok je lider NDP-a Dragan Čavić rekao da će se na parlamentarnu borbu zaboraviti.

- Protiv ovakvog političkog konglomerata nemoguće se boriti u parlamentu. Ne treba strepiti od tog čovjeka koji najavi kontramitinge. Kad krenemo, ići ćemo do kraja. Ovo je postalo nepodnošljivo – podvukao je Čavić.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Hehe. A ti, dje je tebi mjesto?

MONDO REPORTAŽE