• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: OHR će otići „jednog dana“

Autor Brankica Spasenić

"Od ovog sada momenta, do članstva u EU, sigurno će doći dan kada će OHR otići", rekao je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak

 Crnadak: OHR će otići „jednog dana“ Izvor: Brankica Spasenić/MONDO
Izvor: Brankica Spasenić/MONDO

Specijalni izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristijan Dan Preda uvjeren je da će BiH u narednih nekoliko sedmica predati Evropskoj komisiji odgovore na Upitnik, te poručio da nema razloga da se ovaj proces odgađa.

"To je u interesu građana ove zemlje. Uvjeren sam da će BiH u narednih nekoliko sedmica biti u prilici da preda kredibilne odgovore Evropskoj komisiji", istakao je Preda.

On se danas u Banjaluci sastao sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnatkom, a koji je nakon sastanka ponovio kako BiH ne može biti punopravan član EU sa OHR-om.

"Od ovog sada momenta, do članstva u EU, sigurno će doći dan kada će OHR otići", naglasio je Crnadak.

Preda je istakao da je Evropski parlamnet zahvalan vlastima BiH i pruža im podršku u implementaciji zahtjevnih reformi iz Reformske agende. Naglasio je i da želi saradnju sa svim relevatnim institucijama u BiH, te za sutra najavio i sastanak sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Crnadak je rekao da je zahvalan Predi što je "prihvatio njegovu sugestiju da posjeti glavni grad RS“, da tako dobije "kompletnu sliku o prilikama u BiH“.

Istakao je da su teme razgovora bili naredni koraci BiH na evropskom putu, te da će 33 komisije koje su formirane u narednim sedmicama intenzivno raditi i da će biti "sređeni odgovori“, a kako bi oko 25.000 stranica tog materijala verifikovali svi nivoi vlasti u BiH.

"Podrška Evropskog parlamenta je ogromna. Niko tamo nije u poziciji da nam postavlja stupice ili ubacuje klipove u točkove", dodao je Crnadak.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE