• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od 15. juna normalizacija izdavanja pasoša?

Autor Agencije

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović izjavio je danas u Sarajevu da bi od 15. juna trebalo da bude otklonjen zastoj u izdavanju pasoša građanima BiH.

 Izdavanje pasoša BiH normalizacija Izvor: MONDO arhiva
Izvor: MONDO arhiva


Prema njegovim riječima, rukovodstvo Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH dobilo je garancije od preduzeća "Milbauer", koje izrađuje pasoše, da će poslije 15. juna biti obezbijeđen potrebni repromaterijal za izradu pasoških knjižica i omogućeno njihovo nesmetano izdavanje građanima.

"To znači da nijedan zahtjev neće biti stariji od 30 dana, odnosno da podnosilac zahtjeva za izdavanje pasoša u tom roku nije dobio pasoš", rekao je Osmanović novinarima.

On je istakao da je razočaran u kompaniju "Milbauer" koja je 21. marta potpisala jednogodišnji ugovor sa IDDEEA, kojim se obavezala da u roku od godinu dana isporuči 550.000 pasoša za građane BiH.

"Ubrzo se ispostavilo da nemaju dovoljnu količinu repromaterijala za izradu pasoša, prije svega, specifikovanog papira koji je zahtijevan kada je riječ o njegovoj nabavci, što govori o neozbiljnosti kompanije koja je tri godine radila pasoše za BiH", naveo je Osmanović.

On je dodao da se trenutno troši repromaterijal preostao od prošlog ugovora, koji je bio dovoljan za oko 100.000 pasoških knjižica.

Ministar civilnih poslova BiH smatra da je potpisivanjem tog ugovora na godinu dana riješeno pitanje nabavke pasoša za građane BiH i da će biti dovoljno vremena za sprovođenje zahtjevne međunarodne tenderske procedure za nabavku pasoša.

"Uputio sam pismo prije nekih 20 dana Agenciji za identifikacione dokumente i zatražio da se u skladu sa ugovorom dosljedno primijene sve zakonske obaveze, odnosno naplata penala od dobavljača koji nas je doveo u ovakvu situaciju", zaključio je Osmanović.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE