• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Krivični zakon - izdaja!

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da srpski ministri u Savjetu ministara BiH čine izdaju, jer kako drugačije objasniti prihvatanje izmjena Krivičnog zakona BiH prema kojem se namjerava kažnjavati poricanje genocida.

Komentarišući navode ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnatka da se diže prevelika halabuka zbog izmjena Krivičnog zakona, Dodik je istakao da to potvrđuje da je u pravu kada govori o izdaji. 

On je kritikovao izjave pojedinih srpskih ministara u Savjetu ministara BiH da "Vlada Republike Srpske ne može da se miješa u odluke koje donosi Savjet ministara BiH".

"To je pogubno, jer svaka odluka koja se donese na nivou BiH ima važnost za Republiku Srpsku i kako je moguće da se tako nešto izjavi", rekao je Dodik novinarima.

Dodik je dodao da su oni, koji se predstavljaju kao alternativa sadašnjoj vlasti, samo alternativa izdaje koju narod prepoznaje.

Komentarišući navode predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnatka da su popravili odnose sa Izraelom u vezi sa Predstavništvom Republike Srpske, Dodik je rekao da, ako im je to krajnji domet, tako nešto nije uspjelo, jer Predstavništvo postoji i radi.

Dodik je potvrdio i da postoje pregovori o reprogramu duga Republike Srpske, ali da ne može o tome da govori.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ma meni se cini da ste svi Vi nas izdalg. Evo 3 god samo se medjusobno optuzujete a da bas nista dobra niste uradili ni jfni ni drugi.

MONDO REPORTAŽE