• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sejdiu protiv "tuđih izbora" na Kosovu

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu izjavio je da se institucije Kosova protive stvaranju izbornih zona za srpske izbore 11. maja na Kosovu.

 Sejdiu protiv "tuđih izbora" na Kosovu Izvor: MONDO

Sejdiu je rekao da prinicip dvojnog državljanstva, predviđen u novom Ustavu Kosova i predlogu međunarodnog posrednika Martija Ahtisarija, ne daje nikom za pravo da formira tuđe izborne zone na Kosovu.

Posle sastanka sa novim ambasadorom Nemačke na Kosovu, Hansom Ditrihom Štajnbahom, kosovski predsednik je rekao da će Kosovo tražiti da se princip dvojnog državljanstva maksimalno poštuje: "Kosovo će se u tom okviru ponašati tako da ne bude presedan i da ne dozvoli da se na njenoj teritoriji stvara 'turbulencija' na način koji bi neki hteli, da dovode u pitanje Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu."

Sejdiu je rekao da je posebno pitanje, u okviru dvojnog državljanstva, koliko će Srbi, građani Kosova, imati pristup u izboru vlasti u Srbiji: "Ali se nikako ne sme dozvoliti da to bude izborna osnova ili struktura koja će poslužiti za izgradnju srpskih institucija na Kosovu - apsolutno ne."

Beogradski zvaničnici najavili su da će na Kosovu, u srpskim sredinama, 11. maja biti održani i parlamentarni i lokalni izbori.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE