• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkić uputila izvinjenje Bosiću

Autor SRNA

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH Mladen Bosić povukao je danas prijavu protiv poslanika SNSD-a Dušanke Majkić, nakon njenog izvinjenja na sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH.

 Majkić uputila izvinjenje Bosiću Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Bosić je prijavu za kršenje kodeksa protiv Majkićeve podnio zbog njene izjave u emisiji "Aspekt" RTRS-a.

Do takvog epiloga došlo je nakon svjedočenja člana komisije poslanika SBB-a Damira Arnauta koji je eksplicitno rekao da rečenicu navedenu u stenogramu - "(predsjednik Republike Srpske Milorad) Dodik je gotov. Neće biti plata i penzija. Ha, ha ha..." - nije izgovorio predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

"Cilj mi je bio da sperem ljagu koja mi je nanesena, jer je rečeno da sam rekao nešto što ne bih pomislio, a kamoli izgovorio. Završetak ovoga na ovakav način meni je dovoljna satisfakcija da mogu da kažem da sam uspio putem Komisije", rekao je Bosić.

On je napomenuo da je članovima Komisije bilo neprijatno da govore o svojim kolegama, ali i da kodeks ponašanja treba još jednom razmotriti i donijeti nove akte koji bi bili eksplicitniji i doprinijeli uvođenju reda u politički život.

Poslanik SBB-a Damir Arnaut napomenuo je tokom svjedočenja da je Bosić juče od šefa Kluba SBB-a Mirsada Đonglagića tražio da se fokusira samo na predmet prijave, napominjući da je o tome bilo riječi na organima ove stranke, te da je to shvatio veoma ozbiljno.

"Tokom rasprave sam bio pod obavezom reagovati kada je danas na sjednici Komisije Bosić ili neko iz njegove stranke doveo u pitanje istinitost rečenice. Rečenica je istinita i dogodila se i to niko prije nije sporio, a u nekoliko navrata sam i ja potvrdio", rekao je Arnaut u izjavi novinarima nakon sjednice Komisije.

Poslanik SNSD-a Dušanka Majkić istakla je da joj nikad nije bio problem da se kao čovjek izvini nekome za nešto što nije izgovorio, ali da je željela saznati da li su te riječi izgovorene.

Prema njenim riječima, danas je važan dan, jer je prisustvovao Arnaut koji je ključni svjedok.

Ona je naglasila da je Arnaut rekao da Bosić nije izgovorio te riječi, ali i da je bilo pokušaja šefa Kluba SBB-a da utiče na Arnautovo ponašanje i ishod sjednice Zajedničke komisije.

"S obzirom da je svima bilo mučno prihvatila sam da se dođe do rješenja jer sam čula da je ta rečenica izgovorena, a Bosić ima sastisfakciju što nije on to uradio. Mislim da na tome sve treba da se završi", ocjenjuje ona.

Majkićeva je dodala da ovaj slučaj predstvlja iskustvo da se ubuduće mora voditi puno više računa kada se poslanici obraćaju jedni drugima.

Član Zajedničke komisije Martin Raguž istakao je da poslanicima i delegatima treba sugerisati da se drže kodeksa kako ne bi diskreditovali jedni druge po principu "ubi me prejaka riječ".

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Samo da ja doturim: sve je to ista "bagra"

MONDO REPORTAŽE