• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autobusi kao "bombe", notari "milioneri"...

Autor mondo.ba

Izdvajamo najinteresatnije naslove iz štampe kao i događaje koje su obilježili prethodni dan. Ostanite uz MONDO brifing!

AUTOBUSI POPUT TEMPIRANIH BOMBI

Današnji "EuroBlic" piše kako se putnici u Banjaluci voze autobusima koji imaju problema sa mehanizmima za upravljanje, kočnicama i signalizacijom, što su pokazali dosadašnji tehnički pregledi. Većina vozila stara su i po dve decenije, putnici skoro svakodnevno svedoče kvarovima, ali bez obzira na to, češće kontrole izostaju. Tako se dešavalo da se autobusi na gradskim i prigradskim linijama zapale, ostanu bez goriva, ne mogu da upale, zakoče...

MJESEČNI PROMET NOTARA U BANJALUCI I DO MILION KM?!

Šef Kluba poslanika SNSD-a Radovan Višković pozvao je u utorak Ministarstvo pravde RS da provjeri da li pojedini notari zarađuju "velike iznose novca". On je zatražio i da se provjeri da li su tačne informacije da neki od njih, koji posluju u Banjaluci, mjesečno imaju promet i do million maraka! Višković je, tokom rasprave u Narodnoj skupštini RS o izmjenama i dopunama Zakona o notarima, rekao da je čuo da pojedini notari "zarađuju bezobrazno velike novce u nekim oblastima".

ZAJEDNIČKI SASTANAK ZBOG STANJA U OBAVJEŠTAJNOJ SLUŽBI

"Dnevni Avaz" u današnjem broju piše kako su problemi u OSA-i došli na dnevni red. Zajednička komisija Parlamenta BiH za nadzor nad radom Obavještajno - sigurnosne agencije (OSA) održaće krajem ovog mjeseca sastanak s menadžementom OSA-e, s Osmanom Mehmedagićem na čelu, te Izvršno-sigurnosnim komitetom BiH, koji čine predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamjenici Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, te Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH. Ovo će biti prvi zajednički sastanak Komisije u ovom sazivu Parlamenta s predstavnicima Agencije i Komiteta, navodi "Avaz".

STOJČINOVIĆ "OJADIO" BANJALUKU ZA 10 MILIONA KM?

Postupajući tužilac Republičkog javnog tužilaštva zatražiće određivanje pritvora za Mirka Stojčinovića, bivšeg zamjenika pravobranioca RS u Banjaluci, uhapšenog zbog zloupotrebe službenog položaja, kojom je, sumnja se, taj grad oštećen za oko 10 miliona KM, pišu "Nezavisne novine". Sagovornik lista, upućen u istragu, potvrdio je da je Stojčinović preksinoć predat Tužilaštvu, gdje ga je juče satima saslušavao tužilac, a koji je donio odluku da predloži određivanje pritvora, tako da je na potezu Okružni sud u Banjaluci.

NE MOŽE JOJ NIKO NIŠTA:MIŠIĆEVA REIZABRANA

Ranka Mišić reizabrana je za predsjednika Saveza sindikata Republike Srpske odlukom delegata na šestom Kongresu Saveza. Mišićeva, kojoj je ovo četvrti mandat, nije imala protivkandidata. Ona je reklada po izboru slijede brojne sindikalne aktivnosti, koje, između ostalog, uključuju i aktivnosti na izmjeni Zakona o radu. Mišićeva je za 12. jul najavila sastanak tripartitne komisije u čijem sastavu će biti predstavnici Vlade Srpske, Saveza sindikata i Udruženja poslodavaca, a koja će se baviti metodologijom analize primjene postojećeg Zakona o radu.


OZBILJNA FRKA: KIMOVA RAKETA SAD MOŽE DO SAD?!

Svi svjetski mediji juče su javili kako je Sjeverna Koreja uspješno lansirala prvu interkontinentalnu balističku raketu koja može da stigne do Aljaske, što znači, kako strahuju analitičari, da Kim Džong Un sada može da izvrši nuklearni napad na SAD. Kako odgovor, Vojske Južne Koreje i SAD ispalile su već danas nekoliko balističkih raketa prema Sjevernoj Koreji u okviru vježbe simulacije napada i kao znak upozorenja sjevernom susjedu.


Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE